STEFANE, OZDRAVI NAM ŠTO PRIJE: Cijelo odjeljenje osnovne škole ošišalo se do glave da podrži bolesnog druga! - Volim Podgoricu

STEFANE, OZDRAVI NAM ŠTO PRIJE: Cijelo odjeljenje osnovne škole ošišalo se do glave da podrži bolesnog druga!

  Da djeca znaju za humanost i solidarnost i da je njihova domišljatost jedan od načina da svom drugu pruže podršku, pokazali su učenici osnovne škole “Knez Lazar” u Donjoj Gušterici.
Naime, dječaci odjeljenja VII/1 su se u znak solidarnosti sa svojim drugom Stefanom, koji boluje od malignog oboljenja štitne žlijezde, ošišali do glave,kako se nakon povratka sa terapije njihov drug ne bi osjećao neprijatno.Većina dječaka osnovne škole u Gušterici ošišana je do glave, kako bi svom drugu Stefanu, koji je obolio od maligne bolesti, bar donekle olakšali suočavanje sa bolešću. Ovu akciju su realizovali uz podršku odjeljenjskog starešine, ali i ostalih učenika ove škole.

“Dao sam predlog, pošto je naš drug bolestan da se svi ošišamo da bi njemu pružili podršku”, rekao je Jovan Jovanović, Stefanov drug. “Mi smo željeli da mu pokažemo da se ne razlikuje od nas, da mu pružimo moralnu podršku da istraje u tome”, kazao je Dušan Ničić.

“Želimo da mu pokažemo da nije drugačiji i da to može svakom da se desi, da je to izlječivo”, poručio je drug iz odjeljenja Nikola Filić. Stefanovi roditelji nisu mogli da skupe snage i govore o bolesti svog djeteta, ali je mali Stefan pokazao da je veliki borac i u telefonskom uključenju rekao je da je u kontaktu sa drugovima i da zna da su mu priredili iznenađenje, napominjući da jedva čeka da se nađe sa drugovima.

“Često se čujem sa svojim drugarima, znam da su mi priredili neko iznenađenje, ali ne znam o čemu je riječ. Trenutno sam u bolnici u Beogradu sa roditeljima, terapija djeluje, doktori su dobri prema meni i nadam se da ću za nekoliko dana biti na Kosovu, da ću se vratiti svojoj kući, školi o drugovima”, rekao je Stefan Tomić.

Foto: Youtube printscreen

Stefanovo liječenje iziskuje i veće troškove, ali za prikupljanje bilo kakve novčane pomoći neophodan zahtjev i odobrenje roditelja, ističe direkor Osnovne škole “Knez Lazar’’.

“To ne može bez roditelja, ne bih volio da uvrijedimo nekoga. Neka od vas potekne inicijativa, ako su roditelji spremni, neka upute zahtjev školi, a mi bismo taj zahtjev sproveli i u matičnoj, ali i drugim školama, kaže direktor Osnovne škole”, rekao je Milorad Filipović direktor škole.

Mjesto u prvoj klupi do zida u učionici VII/1, je upražnjenjo, a drugovi nestrpljivo čekaju Stefana  da im se pridruži.
“Stefane, čekamo te, ozdravi što prije!”, poručili su njegovi drugari.

(rts.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com