Upućene PRIJETNJE Sonji Keković: “Sudiji treba dobra kazna da joj ne pada na pamet da živi…” - Volim Podgoricu

Upućene PRIJETNJE Sonji Keković: “Sudiji treba dobra kazna da joj ne pada na pamet da živi…”

Danilovgradska policija će provjeriti prijetnje koje su na Fejsbuku upućene  sutkinji tamošnjeg Osnovnog suda Sonji Keković.

Tvrde i da će provjeriti prijetnje koje su na toj društvenoj mreži dobili zatvorski policajci.

To su saopštili iz Uprave policije, pojašnjavajući da im sutkinja Keković ni zatvorski policajci nijesu prijavili da dobijaju prijetnje na društvenoj mreži Fejsbuk.

“Službenici OB Danilovgrad će, bez obzira na to, preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju provjere ovih navoda”, odgovoreno je “Vijestima” iz UP.

“Vijesti” su juče objavile da sutkinji Keković na Fejsbuku prijete prijatelji optuženih za napad na zatvorske policajce, koje je ona nedavno osudila na ukupno 35 godina zatvora.

“Sudiji treba dobra kazna da joj ne pada na pamet da živi, a kamoli da više sudi, ako se ne stane ovome na kraj, opet će isto bit!!!”, napisao je Petar Mušović, na Fejsbuk profilu jednog od osuđenih robijaša.

On je tako komentarisao tekst “Robijašima 35 godina za napad na čuvare”, koji je njegov prijatelj podijelio na svom zidu.

Na istom profilu bivši robijaš Alen Kiko Ahmetagić, napisao je i da “treba zapaliti” spuškim čuvarima koji su se 14. januara prošle godine sukobili sa robijašima.

“Treba zapaliti te sise, ugasiti im dom”, napisao je Ahmetagić.

Udruženje sudija Crne Gore juče je osudilo prijetnje upućene sutkinji Keković.

Oni su pozvali policiju i tužilaštvo da tom slučaju posvete punu pažnju.

“Pozivamo ODT u Podgorici da, ukoliko su navodi u vezi sa prijetnjama istiniti, preduzme sve neophodne radnje u smislu procesuIranja ovog bezobzirnog i kriminalnog ponašanja, te ispita postojanje osnovane sumnje da je na štetu sudije Keković izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, piše u saopštenju Udruženja sudija koje potpisuje predsjednica Hasnija Simonović, dodajući da smatra neprihvatiljvim bilo kakvo ponašanje ili radnje usmjerene ka ugrožavanju bezbjednosti, ugleda i autoriteta vršilaca sudijske funkcije.

“Ukoliko se na pojedince spremne, svjesne i voljne da preduzmu inkriminisane radnje, ne prezajući da to saopšte širokom krugu ljudi putem društvenih mreža ne može uticati preventivno, onda bi kao nužnom i krajnjom mjerom trebalo posegnuti za adekvatnim sankcionisanjem, u nadi da će se time uticati na buduće ponašanje takvih članova našeg društva, a ujedno doprinijeti razvoju odgovornosti drugih i izraziti obaveza poštovanja zakona”, poručila je Simonović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com