PODGORICA Vidoje Stanišić sudiji: Nemojte da se zagubi snimak - Volim Podgoricu

PODGORICA Vidoje Stanišić sudiji: Nemojte da se zagubi snimak

Vidoje Stanišić tražio je juče od sutkinje Nade Rabrenović da mu do sljedećeg suđenja dostavi snimak tuče na podgoričkom bazenu od prije četiri godine, tvrdeći da je to zapravo njegova “oslobađajuća presuda”.

“Da se ne bi slučajno izgubio sudija, jer smo vidjeli da sudstvo ima običaj da nešto zagubi, kad vam ne odgovara”, kazao je optuženi  u podgoričkom Osnovnom sudu.

Vještak oftalmolog Haris Kujundžić  ocijenio je   mogućim da do povrede oka  Ivana Aligrudića ne bi ni došlo ili da bi ona bila znatno manja, da nije imao ranije transplantiranu rožnjaču.

Aligrudić je bio jedan od posjetilaca na bazenu, kada je došlo do tuče za koju su optuženi Dražen i Aleksandar Boričić,  Radoslav i Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Marko Šofranac.

Terete se  za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i  Aligrudiću.

U tom incidentu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Kujundžić je dodao da nije moguće pouzdano utvrditi kakva bi povreda oka nastala kod Aligrudića, da nije bilo hirurške intervencije deset mjeseci prije događaja, jer nema potrebne dokumentacije iz koje bi se to moglo utvrditi.

Aligrudić je ranije odustao od krivičnog gonjenja optuženih i tražio da se ne vrši analiza njegovog oka.

Na pitanje branioca advokata Božine Banovića, vještak je naveo da na osnovu iskustva i opisa povrede, pretpostavlja da Aligrudić sada ili nema ili skoro nema vidnu funkciju na tom oku.

Sutkinja Rabrenović pročitala je i njihove izvode iz kaznene evidencije.

Grupa iz Zagoriča ima za sobom niz krivičnih djela, nasilničkog ponašanja, nanošenja teških i lakih tjelesnih povreda, držanja oružja i eksplozivnih materija, pokušaja ubistva, a Vidoje Stanišić, Nikola i Nebojša Marković i Bojan Pejović prvostepeno su osuđeni i za kompjutersku prevaru, odnosno podizanje novca sa tuđih bankarskih računa.

Jedino Aleksandar Boričić nije osuđivan.

Suđenje se nastavlja 22. aprila, za kada je planirano davanje završnih riječi u postupku.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com