Rasprava o smjeni Krivokapića u maju? - Volim Podgoricu

Rasprava o smjeni Krivokapića u maju?

Sjednica Skupštine na kojoj bi trebalo da se raspravlja o smjeni Ranka Krivokapića još nije zakazana, a nije poznato ni kada će biti održano zasijedanje Kolegijuma predsjednika parlamenta, na kojoj se određuje datum i dnevni red sjednice.To je Pobjedi saopštio šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Goran Tuponja navodeći da nema nikakvu informaciju od Skupštine kada bi mogla da bude održana sjednica Kolegijuma.

Na posljednjoj sjednici Kolegijuma, održanoj 4. aprila, Krivokapić je ponudio da će ukoliko do 9. aprila bude potpisan sporazum o slobodnim i fer izborima za 19. april zakazati sjednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo i o njegovom razrješenju.

Krivokapić je tada ponudio da prva tačka dnevnog reda bude usvajanje lex specialisa, druga izbor Vlade, a treća razrješenje predsjednika Skupštine. Oko prijedloga koje je tada saopštio šef parlamenta nije postignuta saglasnost na Kolegijumu, jer su izričito protivili DPS, Pozitivna Crna Gora i klub manjinskih stranaka.

Izvor Pobjede je kazao da je Krivokapić tada obećao, u slučaju da ne dođe do potpisivanja sporazuma, još jednu sjednicu Kolegijuma na kojoj bi bio određen datum redovne sjednice parlamenta sa tačkama dnevnog reda o kojima je trebalo da se raspravlja prošlog puta, da ih nijesu povukli predstavnici DPS-a.

“Očigledno je da to obećanje nije ispunjeno. Najnovijim razvojem situacije Krivokapić je kupio dodatno vrijeme imajući uvidu da, po Poslovniku, sjednica nakon inicijative ne može biti održana u roku kraćem od 15 dana”,  kazao je izvor Pobjede.

To faktički znači da, ako ne bude kakvih promjena, o razrješenju Krivokapića teoretski je moguće raspravljati na sjednici tek početkom maja. Za razrješenje šefa parlamenta postoji obezbijedena većina od 41 poslanika.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com