Tražila pomoć od 30 eura, završila sa tužbom: “On je mene PSOVAO!” - Volim Podgoricu

Tražila pomoć od 30 eura, završila sa tužbom: “On je mene PSOVAO!”

Teško bolesna Fatima Hubanić iz Bijelog Polja, stara 75 godina, prima invalidninu pokojnog muža u iznosu od svega 150 eura.

Majka je petoro djece, ali nema pravo na doživotnu naknadu jer penzija nije njena, a nije bila zaposlena niti se javljala na Biro rada.

Kako je rekla Dnevnim novinama, i djeca su joj nezaposlena, žive svoje živote, imaju svoje brige, te joj nije ništa drugo preostalo nego da zatraži pomoć. Od komšinice je čula da u Udruženju penzionera Bijelo Polje daju pomoć od 30 eura, pa je odlučila da je i ona traži. Poslije pet mjeseci, završila je sa tužbom da je vrijeđala predsjednika pomenutog udruženja.

“Nikad u životu me niko nije tužio ni za šta. Stvar je u tome da je on mene psovao. Komšinica mi je rekla da dijele pomoć od 30 eura penzionerima. Ona je dobila iako ima sinove u inostranstvu, pa sam mislila da će je dati i meni jer sam u mnogo težoj situaciji. Kad sam došla u Udruženje penzionera i pitala da li mogu i meni da daju pomoć, predsjednik Kamber Smailović je skočio sa fotelje, htio je da me bije”, priča nam uplakana Fatima. Nakon nemilog događaja, uputila se u policiju da tuži Smailovića, inače policajca u penziji, međutim, tužba je na kraju stigla njoj.

“On je našao lažnog svjedoka. Kaže, ja sam njega prva psovala, što nije tačno”, tvrdi Hubanić. Suđenje je zakazano za 19. maj, a jedino na šta može da se osloni je njena riječ.

“Jedino mogu da se zakunem u svojih petoro djece da nijesam kriva. Novca za advokata nemam. Za ljekove trošim po 80 eura. Ja sam 33 godine šećeraš, bolestan mi je lijevi bubreg i malokrvna sam”, kaže Hubanić, koja živi sama. Obratila se, kako kaže, i ministarki rada i socijalnog staranja Zorici Kovačević, ali još nije dobila odgovor, dok joj je predsjednik opštine dao 100 eura kako bi platila obnovu zgrade u kojoj živi.

Nijesam je vrijeđao, a sud će utvrditi šta je istina

S druge strane, Smailović Dnevnim novinama kaže da nije tačno da je vrijeđao Hubanić, te da će o tome ko je kriv odlučiti sud.

“Ona je bolesna osoba i ja sam je uvažavao. Nijesam joj nijednu ružnu riječ rekao i želim joj sve najbolje. Nijesam ja nju tužio, već ona mene i zato sam pozvao svjedoka, mog sekretara, koji je tada sjedio pored mene. On je potvrdio da je ona mene prva vrijeđala. Nijesam ja monstrum”, kazao je Smailović.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com