GODINE TORTURE I 3 METKA Tijanina ispovijest: “Govori mi da će ubiti mene i dijete, a niko ne reaguje” - Volim Podgoricu

GODINE TORTURE I 3 METKA Tijanina ispovijest: “Govori mi da će ubiti mene i dijete, a niko ne reaguje”

Poslije godina torture i tri metka koja je nasilni suprug ispalio u nju, Tijana Sekulić pita: šta treba da se desi pa da je zaštite od bivšeg muža?

Novica Elek: Na slici se samo nazire nasilje u porodici

Foto: RAS / RAS SrbijaNovica Elek: Na slici se samo nazire nasilje u porodici
U ispovijesti „Blicu” Tijana je ispričala kako je 2. aprila brutalno ranjena i pretučena, kakve je užase godinama preživljavala i kako je bitku sa pomahnitalim nasilnikom – koji je i dalje u bjekstvu – godinama vodila sama sa svojom porodicom, praktično bez pomoći institucija.

Tijana je željela da razgovor obavimo za trpezarijskim stolom u porodičnoj kući u Jakovu. Nemoćna da hoda, zamolila je mlađeg brata da je odnese do stolice. Iako je prije nedjelju dana otpuštena iz Urgentnog centra, gdje su joj sanirali tri prostrelne rane od metaka, od kojih joj je jedan polomio butnu kost, i dalje ne može da se kreće.

– Dan prije ranjavanja prijavila sam bivšeg muža Novicu Eleka policiji jer mi je prijetio telefonom. “Ubiću i sebe i naše dijete”, prijetio je kada je shvatio da ga traže iz tužilaštva. Sutra su mi kolege sa posla rekle da se u susjednoj firmi raspitivao ko me dovozi na posao. U 14 sati krenula sam s posla kući kada sam negdje u blizini Pravoslavnog groblja u Surčinu uočila njegov džip kako ide ka mojim kolima – opisuje Tijana.

Foto: RAS / RAS Srbija
– Udario je u moj auto, kola su mi stala. Neki čovjek je prišao, rekla sam mu da pozove policiju, ali Novica je izvukao pištolj i zaprijetio mu, pa je ovaj pobjegao. Ušao je u moja kola, tražio je neki moj navodno skriveni telefon, za kosu me izvukao napolje i prebacio u svoja kola. Nismo otišli daleko, stao je u nekim njivama, prislonio mi pištolj uz glavu i rekao: “Imaš fore do pet da mi kažeš ko te vozi na posao!” Odmah je zapucao. Pogodio me je u noge. Da njegov prijatelj nije slučajno naišao i molio ga da me preveze u bolnicu, umrla bih u toj njivi – priča Tijana.

Foto: Profimedia
Prema njenim riječima, tortura traje već pet godina.

– Kada smo se upoznali 2005, bio je divan prema meni. Kada sam još tokom trudnoće, godinu dana kasnije, shvatila da je kriminalac, postao je nasilan. Šutirao me je i dok sam bila trudna. Naš brak je izgledao tako što ja svakih desetak dana pobjegnem od njega, pa me on vraća kući. Pretukao me je i pucao na mene i 2012, sledeće godine je dva puta napao mog oca, pretukao ga pred mojom ćerkom. Niko, međutim, nije reagovao, nije završio iza rešetaka, ti postupci i dalje traju.

„Moraš da shvatiš da sam ja bog i da mi niko ništa ne može”, govorio mi je. „Ja sam bog, živjećeš kao biljka”, ponavljao je. Sada živimo u strahu: policija nas ne čuva, on može da upadne svakog trenutka – skoro u šapatu kaže Tijana Sekulić.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com