OČI U OČI SA IZGLADNJELOM ZVIJERI: Golim rukama savladao VUKA da bi odbranio svoju djecu (VIDEO) - Volim Podgoricu

OČI U OČI SA IZGLADNJELOM ZVIJERI: Golim rukama savladao VUKA da bi odbranio svoju djecu (VIDEO)

Aslan Šauhalov, mještanin sela Dalakovo u ruskoj pokrajini Ingušetiji, golim rukama je savladao vuka kako bi odbranio svoju djecu koja su se igrala u dvorištu.

Bijeli vuk, izgladnjeo posle jake zime, spustio se usred dana do sela i ušao u dvorište u kom su se igrala djeca Aslana Šauhalova. Aslan (čije ime u prevodu znači Lav) istrčao je iz kuće, uspio da skloni djecu, ali se suočio sa izgladnjelom zvijeri.

– Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspio da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i sprečim ga da me dalje ujeda. Pošto su čuli moje povike, komšije su pritrčale u pomoć i uspjeli smo da mu zavežemo njušku i šape – priča Šauhalov, koji sada vuka drži u zarobljeništvu.

Njegove komšije kažu da su primijetile vuka još ranije i tražile su oružje da ga ubiju, plašeći se da im ne napadne domaće životinje, ali niko nije ni pomislio da bi vuk mogao da uđe u dvorište u sred dana i ugrozi djecu.

Beli vuk je bio veoma izgladneo
Foto: youtubeBeli vuk je bio veoma izgladnio

Mještani kažu da ovakav slučaj ne pamte i da se ni najstariji među njima ne sjećaju da je vuk došao u naselje. Kako navode, vuk koga su uhvatili veoma je mlad, star oko godinu dana, ali i veoma izgladnio.

Daud Akijev, predsjednik sela, kaže da su sada mještani u strahu.

– Ovako nešto nikada se nije desilo. Naša djeca se slobodno igraju na ulici, javnu rasvjetu nemamo, ne smijem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi – kaže on.

Ljekari su Aslanu Šauhalovu sanirali rane, a veterinari su mu preporučili da zadrži vuka dvadesetak dana, kako bi vidio da životinja ne pati od bjesnila ili neke druge bolesti kojom je mogao da ga zarazi.

– Kada to prođe, pustiću ga u prirodu, negdje daleko od ljudi. Do tada ga hranim i pojim. On dobro jede i pije, jedino što puno zavija noću, vjerovatno doziva svoj čopor – kaže Šauhalov.

(N.Č. /Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com