Šansa za zaposlenje: Njemačka traži medicinske sestre i tehničare - Volim Podgoricu

Šansa za zaposlenje: Njemačka traži medicinske sestre i tehničare

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), u saradnji sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Centralom za rad i posredovanje sa strancima Njemačke savezne agencije za rad (ZAV), objavila je peti konkurs za zapošljavanje većeg broja srpskih medicinskih sestara i tehničara u Njemačkoj.

Posao je u bolnicama i domovima za stara lica, na mjestu asistenta za zdravstvenu njegu do priznavanja diplome u SR Njemačkoj, a nakon priznavanja diplome kandidati bi bili angažovani na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika. Na oglas se mogu javiti nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju NSZ.

Uslovi za konkurisanje su: minimum završena srednja medicinska škola, obrazovni profil medicinska sestra/tehničar ili pedijatrijska sestra/tehničar, položen stručni ispit za medicinsku sestru/tehničara, odnosno pedijatrijsku sestru/tehničara, poznavanje njemačkog jezika na minimum A2 nivou i da kandidati nisu duže od tri godine van struke. Obezbijeđena je pomoć u jezičkoj i stručnoj pripremi, posredovanju pri zaključivanju radnog odnosa pod istim uslovima kao za osobe koje već rade u Njemačkoj, kao i u praćenju odlaska i pri integraciji u Njemačkoj.

Svi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće pozvani na razgovor sa predstavnicima odeljenja ZAV, na kojem se utvrđuju stručne, lične i jezičke kvalifikacije kandidata. U slučaju pozitivnog ishoda razgovora, kandidati će biti pozvani da učestvuju u projektu u cilju sticanja daljih kvalifikacija (B1 sertifikat Gete instituta) i stručne pripreme, posredovanja pri zapošljavanju, uz obavezu da će ukoliko dođe do zapošljavanja nostrifikovati diplomu u Njemačkoj.

Prvi ciklus razgovora sa predstavnicima ZAV-a je planiran u maju, kada će biti pozvani svi kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijavili su se zaključno sa 28. aprilom.

Tekst konkursa se nalazi na internet sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje. Za sve dodatne informacije kandidati se mogu obratiti svom savjetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, kao i migracionim servisnim centrima NSZ.

(Kodex.Me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com