Šuković bolestan, Markovićev advokat smatra da je prevršio svaku mjeru - Volim Podgoricu

Šuković bolestan, Markovićev advokat smatra da je prevršio svaku mjeru

Početak suđenja bivšem načelniku Odjeljenja za organizovani kriminal Predragu Šukoviću, zbog ugrožavanja sigurnosti potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću, odložen je za 27.maj, zbog bolesti okrivljenog.

Njegov branilac Siniša Gazivoda dostavio je sudu medicinsku dokumentaciju za Šukovića i tražio odlaganje pretresa.

Markovićev punomoćnik Vladan Đuranović ocijenio je da je Šuković “prevršio svaku mjeru”, te da bi “elementarno pristojno” bilo da je obavijestio sud o tome ranije.

“Prošlog puta traži izuzeće, ovog puta dostavlja na suđenju dokumentaciju od 15.4., to se moglo ranije dostaviti”, ocijenio je Đuranović.

Marković je prokomentarisao da je jasna opstrukcija u Šukovićevom ponašanju.

“Lako je ogovarati nekog, ali je problem reći mu to u oči, ali izdržaćemo”, naveo je Marković.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković je kratko rekao da ne želi da komentariše postupke Šukovića, ali da sud mora da ispoštuje dostavljenu medicinsku dokumentaciju.

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega, ocjenjujući kao prijetnje, to što je policajac, pod pseudonimom “Boss” na portalu “Vijesti”, komentarisao njegove postupke i zdravstveno stanje.

U optužnom predlogu se navodi da je Šuković, od 8. maja do 7. juna 2015., na portalu “Vijesti”, pod pseudonimom “Boss”, postavljao komentare “kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade”.

U komentaru na tekst “Markovića spremaju da preuzme DPS”, on je napisao: “Možda ne dočeka sve ovi…a”. Nakon teksta: “Marković zamjenik predsjednika, DPS bez potpredsjednika”, “Boss” komentariše: “A ovaj sa slike namjerava da živi”.

Ispod teksta: “I delegacija Crne Gore će položiti vijenac na spomenik na Gorici”, Šuković je napisao: “Brzo će nekima iz delegacije ovako polagati cvijeće”.

Za ugrožavanje sigurnosti zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com