“Kornjače” pretresle kuće “NEDODIRLJIIVIH”: Pronađeni PANCIRI, DRON, OMETAČI SIGNALA… - Volim Podgoricu

“Kornjače” pretresle kuće “NEDODIRLJIIVIH”: Pronađeni PANCIRI, DRON, OMETAČI SIGNALA…

Iako su pojedini Kotorani godinama važili za “nedodirljive”, u nedjelju ujutro na vrata njihovih domova zakucali su pripadnici kotorske policije, potpomognuti takozvanim maskiranim “kornjačama” Posebne jedinice i kolega iz Herceg Novog.

Prema pouzdanim saznanjima Dnevnih novina, desetine pripadnika policije ušetalo je i, uz sudski nalog, izvelo pretrese u kućama, automobilima i drugim objektima koje koriste bezbjednosno interesantne osobe Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Dragan i Predrag Knežević, Srđan i Borislav Jurišević i Igor i Aleksandar Đurišić.

Akcija je, prema nezvaničnim informacijama, izvedena u cilju rasvjetljavanja više krivičnih djela počinjenih u Kotoru, ali i Budvi. Pribavljena je naredba od istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, a onda u najvećoj tajnosti krenulo se u pretrese, i to na dva lokaliteta Kavač i Vidikovac.

“U izvedenim pretresima pronađeni su i izuzeti predmeti koji će biti upućeni na dalje vještačenje, a to su dva pancira, više mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica, garderoba, tehnički uređaj takozvani “dron”, tehnički uređaj ometač telefonskih signala, ručna radio-veza i drugi tehnički uređaji za audio-vizuelno snimanje.

Nastavlja se sa aktivnostima na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela”, rečeno je DN u policiji, a sa ovim bezbjednosno interesantnim osobama obavljeni su i informativni razgovori.

Nezvanično, ova grupacija važi za jednu od finansijski najjačih klanova, koji su, prema podacima policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, enormno bogatstvo stekli sumnjivim poslovima izvan granica Crne Gore.

Ipak, neki od njih ispitivani su i u istragama o likvidacijama Saše Markovića, koji je prema tumačenjima bio slučajna žrtva i ubijen je prije tačno godinu, ali i Gorana Đuričkovića, koji je navodno bio “target” i, kako se spekulisalo, napravio je grešku, koju mu nalogodavci nijesu oprostili.

Tako je njegova egzekucija uspjela tek iz četvrtog puta jednom je preživio vatreni napad u Španiji, drugi put je stradao Marković, treći put je policija osujetila njegovo ubistvo hapšenjem Majkla Ferarisa i Aleksandra Markovića, ali četvrti put ga nije zaobišao sigurni metak sa bedema budvanskog Starog grada.

Nakon ubistva Aleksandra Markovića, policija je detaljno pretresala i kuće Kašćelana i Zvicera, ali tom prilikom nijesu ništa našli. Kašćelan je nepravosnažno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Igora I. Markovića (39).

Pretresi su na prepad izvedeni nakon što je nepoznata osoba pucala u crni “mercedes”, kojim je upravljao arhitekta Nenad Popović iz Kotora.

Napad se dogodio 15. aprila oko 14 časova, kada je za sada nepoznati napadač pucao na automobil u kojem se Popović nalazio, krećući se iz Kotora.

Popović se nalazio u svom automobilu “mercedes” B klase, a nakon izlaska iz tunela Vrmac kod skretanja za Industrijsku zonu, nepoznata osoba koja je stajala pored puta zapucala je na Popovićev automobil. Nijedan od četiri metka koja su završila u Popovićevom automobilu njega nijesu okrznula.

Policija sumnja da su hici u njegovom pravcu ispaljeni greškom, a da je meta trebalo da bude pripadnik druge kotorske grupacije. Šest dana ranije u kotorskom naselju Dobrota, dok je prodavao cigare iz automobila, ubijen je Srđan Vlahović.

Ubica, koji je bio na skuteru sa još jednom osobom, u njega je ispalio više od 10 metaka iz automatske puške. Njegov prijatelj Kotoranin Vojin Stupar, teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila 27. marta u kotorskom naselju Rakite.

1 komentar

  1. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, let alone the content!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com