PODGORICA: Doktorke iz Kliničkog centra pod istragom - Volim Podgoricu

PODGORICA: Doktorke iz Kliničkog centra pod istragom

 

Osnovno državno tužilaštvu u Podgorici formiralo je predmet povodom prijave direktora podgoričkog Doma zdravlja dr Nebojše Kavarića protiv dvije doktorke Kliničkog centra, jer su navodno pacijentu Lj. N. nezakonito izdale ljekarski nalaz, u zdravstvenoj stanici u Tuzima, kako bi ostvario tuđu njegu i pomoć, a sve pod okriljem NVO udruženja „Internacionalni naučni centar Tuzi“.

Ovo je za Pobjedu kazala portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, državna tužiteljka Danka Ivanović-Đerić i dodala da se predmet nalazi u fazi izviđaja.

Kavarić je ranije najavio da će svakog aktera koji je nezakonito, bez njegovog znanja, koristio prostorije Zdravstvene stanice Tuzi, koja radi u okviru podgoričkog Doma zdravlja, krivično goniti.

Doktorke KCCG dr Koviljka Kažić, specijalistkinja reumatolog i dr Nada Cicmil-Sarić, specijalistkinja internista, nezakonito su nedjeljom ordinirale u Domu zdravlja u Tuzima, za ovo NVO udruženje, gdje su, prema sopstvenom priznanju, izdale „papire“ pacijentu Lj. N. sa naznakom da se nalaz koristi radi ostvarivanja prava na njegu i pomoć.

U ovom sumnjivom „poslu“ učestvovao je i medicinski tehničar u Onkološkoj klinici KCCG Hajrudin Bećović, koji je predsjednik skupštine spornog udruženja, koje nema dozvolu za medicinsku djelatnost.

Zdravstveni inspektor dr Bogdan Drobnjak u istragu je krenuo po nalogu Ministarstva rada i socijalnog staranja od koga je dobio dokumentaciju za tri sumnjiva slučaja izdavanja medicinske dokumentacije za apliciranje za tuđu pomoć i njegu. Tim tragom on je uradio inspekcijski nadzor 22. i 23. marta u Reumatološkoj i Onkološkoj klinici Kliničkog centra, pravnoj službi Doma zdravlja Podgorica i Zdravstvenoj stanici Tuzi. Ministarstvo zdravlja ranije je saopštilo da nije nadležno za slučaj dvije doktorke.

Ljude koje, bez obzira na struku, nevladine organizacije angažuju kao volontere i savjetnike, treba u tom smislu i tretirati, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva.

Zdravstveni inspektor Drobnjak zbog nezakonitog rada kaznio je doktorke po 250 eura, dok je medicinski tehničar Bećović kažnjen sa 1.000 eura. Ministarka Zorica Kovačević ranije je za Pobjedu kazala da je u posljednje vrijeme došlo do povećanja broja zahtjeva za tuđu njegu, sa 10.000 na 14.000, što im je bilo sumnjivo. Prema njenim riječima, broj korisnika u pojedinim gradovima povećan je čak sto odsto u odnosu na prošlu godinu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com