Dani Podgorice u Skoplju - Volim Podgoricu

Dani Podgorice u Skoplju

U okviru sajma turizma „Travel market Skoplje 2016“ Turistička organizacija Podgorice je u glavnom gradu Makedonije organizovala “Dane Podgorice u Skoplju”, sa ciljem unaprijeđenja saradnje dva glavna grada i upoznavanja sa turističkom ponudom Podgorice.

“Podgoričanke u narodnim nošnjama dočekivale su zvanice uz podgoričke priganice i med”,naveli su iz TO Glavnog grada.

Makedonskim privrednicima, turističkim agencijama i predstavnicima diplomatskog kora, TO se predstavila i prikazivanjem filma o Podgorici, uz autentičnu podgoričku trpezu – domaći sir sa Cijevne, pršuta, krap, vino i rakija „Plantaža“, suve smokve, patišpanj i druge specijalitete.

“Cijeli gastro doživljaj podgoričke kuhinje svim posjetiocima je približio maestro kulinarstva iz Podgorice, profesor Milan Bukarica”, ističu iz Turističke organizacije.

Prigodan kulturno-zabavni program upotpunio je poznati podgorički glumac Slobodan Marunović, recitovanjem stihova iz Gorskog vijenca, uz podgorički melos.

IZ TO Glavnog grada navode da su se impresije sa podgoričke večeri danima prepričavale u krugovima uspješnih preduzetnika i predstavnika diplomatskog kora u Makedoniji.

Među zvanicama je posebno oduševljenje kod prisutnih izazvao dolazak poznatog makedonskog kantautora Vlatka Stefanovskog.

(Kodex.Me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com