Đukanović: Ne idemo u NATO da bismo ratovali - Volim Podgoricu

Đukanović: Ne idemo u NATO da bismo ratovali

Podgorica — Crnogorski premijer Milo Đukanovć rekao je da Crna Gora “ne ide u NATO da bi se spremala za rat”, nego da usvoji evropske vrednosti koje su u njenom interesu.

Ulazak države u Severnoatlantski savez je strateška prekretnica Crne Gore, ocenio je Đukanović u intervjuu Radiju Crne Gore.

Đukanović je kazao da predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić “tragikomično” brani svoju političku poziciju i privilegije koje iz toga proističu.

Prema rečima Đukanovića, jedan deo opozicije u Crnoj Gori ne želi sporazum vlasti i opozicije o uslovima održavanja parlamentarnih izbora, jer, kako je objasnio, njima više odgovara situacija u kojoj će osporavati rezultate izbora, iako na njima redovno gube, jer nemaju politički kredibilitet.

Komentarišući najave da će opozicioni Demokratski front nastaviti s uličnim protestima radi formiranja takozvane prelazne vlade, Đukanović je ocenio da ta koalicija deluje sa antidržavnih pozicija. Demokratski front hoće na vlast sa ulice, bez provere na izborima, rekao je Đukanović.

(B 92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com