PODGORICA: Na Čepurcima će biti još 150 grobnica - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na Čepurcima će biti još 150 grobnica

Izvršni direktor „Pogrebnih usluga” Slobodan Stanović kazao je da jezavršena izgradnja 150 novih grobnih mjesta u okviru petefaze proširenja groblja ,,Cepurci”. On je najavio da će grobnica ostati nepromijenjene, iako je veliko interesovanje građana za kupovinu.

“Stručna komisija primila je radove za 150 grobnica i one mogu biti stavljene u funkciju. Radovi na parceli obuhvatali su i ugradnju elektro i vodovodnih instalacija, zatim kanalizacije, kao i uređenje terena”, kazao je Stanović.

On je najavio dalje proširenje groblja, i to na parceli površine 8.200 kvadrata, koja je sada u privatnom vlasništvu.

“U toku je izrada izmjena i dopuna DUP-a ,,Čepurci “ i već je pokrenuta procedura otkupa zemljišta. Ovaj posao realizuju službe glavnog grada i na tenderu je već određena firma koja će raditi prenamjenu”, rekao je direktor ,,Pogrebnih usluga”.

Stanović je istakao da je na groblju u Zagoriču završena kompletna rekonstrukcija kapele.

“Uređena je fasada, zamijenjena stolarija, postavljene pločice na trotoaru oko kapele i urađeni su svi neophodni radovi u cilju renoviranja kapele. Planiramo da izgradimo i nadstrešicu od 140 kvadrata, čija će izgradnja koštati između 40.000 i 45.000 eura”, najavio je Stanović.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com