Problemi u Novom selu: Isključili vodu i redovnim platišama - Volim Podgoricu

Problemi u Novom selu: Isključili vodu i redovnim platišama

Pedeset kuća naselja Novo selo, kod Vrela ribničkih u Podgorici, već dva dana nema vodu.

„Mislili smo da se radi o kratkom prekidu, zbog priključenja zgrada kod izbjegličkog kampa“, rekao je Ananije Nikić, starosjedilac naselja.

Kada je kontaktirao „Vodovod i kanalizaciju“, tvrdi da mu je rečeno da je naselje isključeno zbog neplaćenih računa i nelegalnih korisnika. Pozvan je da dođe u „Vodovod“ i zaključi ugovor, nakon čega će mu službenici uključiti vodu.

„A kako će je samo meni uključiti, kad je isključeno sa mreže cijelo naselje?“, pita se Nikić.

Sa vodovodne mreže isključeni su i oni koji račune za vodu redovno plaćaju. Među njima je mještanka Darka Glavatović koja je kazala da je redovno primala račune za vodu i redovno ih izmiruje.

„Duga nemam, oni su trebali da pošalju neku opomenu pred isključenje, mi nikakvu opomenu nismo dobili“, rekla je Glavatović.

Prema njenim riječima, u preduzeću „Vodovod“ joj je rečeno da će biti poslat radnik, koji će joj uključiti vodu. Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ saopšteno je da je do prekida vodosnabdijevanja u Novom selu došlo zbog izmiještanja cjevovoda od 80 milimetara na parceli na Vrelima ribničkim, gdje se gradi objekat za kolektivni smještaj. Po isključenju, preduzeću su se, prema saopštenju PR službe „Vodovoda“, javile stranke koje nisu evidentirane kao potrošači. „Ekipa Vodovoda je provjerom na terenu do sada evidentirala 15 potrošača koji su se neovlašćeno priključili na sistem vodosnabdijevanja“, saopšteno je iz „Vodovoda“. Na pitanje kada će stanovnici dobiti vodu, precizniji odgovor mediji nisu dobili.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com