DRAGAN VEKIĆ (39) JE SPRIJEČIO MLADIĆA DA SE UBIJE: Skočio sam i oteo mu pušku iz ruku - Volim Podgoricu

DRAGAN VEKIĆ (39) JE SPRIJEČIO MLADIĆA DA SE UBIJE: Skočio sam i oteo mu pušku iz ruku

Prisebnošću i brzom reakcijom Dragana Vekića (39) iz sela Laminci kod Gradiške spriječeno je samoubistvo mladića od 30 godina.

Naime, kako Dragan priča za “Novosti”, u srijedu oko podne pred njegovu prodavnicu u Lamincima dovezao se nepoznati mladić u raspadnutom “audiju” i ušao u prodavnicu. Od radnice je zatražio da pozove gazdu da sa njim popriča.

– Sasvim slučajno sam baš u tom trenutku ušao u prodavnicu i vidio momka, izuzetno blijedog, kako stoji i priča sa radnicom. Prvo sam mislio da traži neku robu na veresiju. Upitao sam ga šta hoće, a on mi je rekao da želi papir i olovku. Dao sam mu papir i olovku, ne sluteći šta će momak da zapiše. Pogledao sam šta piše i stresao se. Mladić je pisao oproštajno pismo, jer je namjeravao da se ubije. U pismu je naveo da hoće da se ubije zbog oca, koji stalno maltretira i tuče kako njega, tako i njegovo dvoje male djece. U tom trenutku prošla me je jeza – priča u dahu Dragan.

Poslije nekoliko napisanih rečenica, mladić se iz prodavnice uputio prema automobilu koji je bio parkiran ispred.

– Polako sam izašao za njim da vidim šta planira dalje da uradi i šta ja mogu da preduzmem da ga spriječim u tome. Mladić je iz automobila izvadio torbu, a iz torbe skraćenu pušku, poznatiju kao “kratež”. Odmah sam skočio na njega. Oteo sam mu “kratež” i spriječio ga da se ubije. Oborio sam ga na zemlju. Pozvali smo policiju koja je došla veoma brzo i odvela mladića. Čuo sam od policajaca da su ga nakon saslušanja odveli u bolnicu – kaže Dragan.

Mladića, kaže Dragan, nikada ranije nije vidio u selu.

– Od policajaca sam dobio informaciju da se radi o momku iz Gradiške, koji ima djecu i porodicu – kaže Dragan.

Mještani Laminaca ponosni su na komšiju Dragana, jer je reagovao odlično.

– Dragan je pokazao kakav je čovjek i svaka mu čast na tome. Nadamo se da će mladiću biti bolje i da će zaboraviti na ovo što je mislio da uradi, jer tako sigurno ne bi riješio svoje probleme – kažu mještani Laminaca.

(novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com