Marović opet u Tužilaštvu - Volim Podgoricu

Marović opet u Tužilaštvu

Bivši visoki funkcioner DPSa i nekada drugi čovjek te partije Svetozar Marović, jutros je iz pritvora u Spužu doveden u prostorije Specijalnog tužilaštva, gdje je ostao duže od dva sata. Po obavljenom razgovoru Marović je vraćen u Spuž. Njegovim dovođenjem u Tužilaštvo podgrijane su priče da je Marović spreman da prizna krivicu.

Svetozar Marović provodi četvrti mjesec u ćeliji spuškog pritvora zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, a nekoliko svjedoka saradnika tužilaštva upravo Svetozara Marovića navode kao šefa kriminalne grupe, koja je nezakonitim poslovima oštetila Budvu za nekoliko desetina miliona eura.

Zbog korupcionaških afera u Budvi Specijalno tužilaštvo vodi nekoliko odvojenih postupaka koji su u različitim stadijumima. Za neke su donijete presude, u nekima je došlo do priznanja i nagodbi sa tužilaštvom a u nekima traje istraga. Međutim, poslije hapšenja Svetozara Marovića u decembru prošle godine, njegovo ime je postalo zajednički imenitelj svih afera koje već godinama potresaju Budvu. Ukoliko Marović prizna krivicu a dvije strane postignu dogovor,  time će praktično biti stavljena tačka na nekoliko sudskih procesa.

Marović bi priznanjem krivice praktično i preuzeo odgovornost sa većine članova svoje porodice a da podsjetimo Marovićev  brat Dragan je osuđen, sin Miloš je sklopio sporazum o priznanju krivice a Tužilaštvo vodi postupke i protiv njegove kćeri Milene Marović- Bogdanović  i strine Mirjane Marović.

Miloš Marović je priznao da je kriv za učešće u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza i napustio je pritvor početkom januara. Ako sud potvrdi njegovu nagodbu sa Tužilaštvom, ići će na jednogodišnju robiju, a moraće da vrati i 385.000 eura, a država je u srijedu upisala hipoteku na Milošev stan od skoro 290 kvadrata. Država se u međuvremenu uknjižila kao vlasnik na većinu imovine koju posjeduju Marovići.

(Kodex.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com