SKANDAL U POLICIJI: Načelnik UKRAO zlato iz POLICIJSKE stanice - Volim Podgoricu

SKANDAL U POLICIJI: Načelnik UKRAO zlato iz POLICIJSKE stanice

Doskorašnji načelnik zagrebačke službe za organizovani kriminal Željko Dolački uhapšen je danas zbog sumnje za krađu 280.000 eura i dva kilograma zlata iz sefa kriminalističke policije u Zagrebu.

Hrvatska policija je saopštila da je policija razriješila nedavnu provalu u sjedištu krimanalističke policije u Hainzlovoj ulici u Zagrebu kada su iz policijskog sefa, koji se nalazio u Dolačkovoj kancelariji, ukradeni novac i zlato.

“Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tokom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale i iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist”, saopštila je policija.

Osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Posle provale u sjedištu policije, Dolački je bio suspendovan, a s funkcija su odstupili glavni direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica funkcionera.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com