Proslava Dana Evrope u Podgorici: Pogledajte ko sve svira 9. maja - Volim Podgoricu

Proslava Dana Evrope u Podgorici: Pogledajte ko sve svira 9. maja

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info Centra, tradicionalno će i ove godine obilježiti 9. maj, Dan Evrope.

U okviru dvodnevne proslave, u nedjelju 8. maja na Trgu Republike u Podgorici biće priređen koncert Kikija Lesendrića i grupe Piloti, a kao predgrupe nastupiće podgorički bendovi Zoon Politikon i Who’s Garry.

EuropeDay2016ConcertPoster

Drugog dana proslave, u ponedjeljak 9. maja 2016., na platou ispred prostorija EU Info Centra biće upriličen četvoročasovni program različitih sadržaja.

“U okviru dječjeg programa, nastupiće hor Zvjezdice, a svoja umijeća predstaviće mališani iz podgoričkih vrtića i učenici osnovnih škola. Za najmlađe je pripremljen bogat zabavni program uz učešće animatora”, navode iz Delegacije EU.

U istom terminu, u okviru Sajma ambasada država članica Evropske unije, svi posjetioci moći će da se upoznaju sa različitostima Evropske unije, osjete duh evropskih kultura, ali i da probaju jela nacionalnih kuhinja država članica EU.

Dan Evrope slavi se u čast mira i jedinstva u Evropi, a u sjećanje na 9. maj 1950., kada je tadašnji francuski ministar spoljnih poslova Robert Šuman, u svojoj deklaraciji izložio koncept uspostavljanja novog vida političke saradnje u Evropi koja bi rat među evropskim narodima učinila nezamislivim.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com