Tvrđavu San Đovani u Kotoru dnevno posjeti 150 ljudi - Volim Podgoricu

Tvrđavu San Đovani u Kotoru dnevno posjeti 150 ljudi

Tvrđava San Đovani u Kotoru nezaobilazna je i veoma atraktivna lokacija koju ovih dana u prosjeku posjeti oko 150 turista.

Kotorski bedemi u dužini od 4,5 kilometara, sežu u deveti vijek i posebna su atrakcija za goste. Do njih se stiže iz starog grada sa dva naplatna punkta, od Parila kod crkve Blažene Ozane i od Škaljarske pjace.

“Cijena ulaznice za obilazak bedema i tvrđave San Đovani je na nivou prošlogodišnje i iznosi tri eura”, kazao je za Skala radio Petar Otašević, kordinator za gradske bedeme u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Radi bezbjednosti turista ove godine Direkcija je postavila veliku ogradu na vrhu tvrđave, a obezbijeđena je konopcima i različitim tablama na kojima pišu podaci u slučaju pomoći.

“Skale koje vode do male i velike tvrđave su u relativno dobrom stanju uz manje prepravke na pojedinim mjestima”, kaže Otašević.

Turisti se sigurno i bezbjedno osjećaju na tvrđavi.

“Prošle godine nije zabilježen nijedan incident, niko se od gostiju nije povrijedio i dobijali smo samo riječi hvale od turista iz raznih zemalja”, kazao je Otašević.

O održavanju čistoće brine jedno lice.

“Prošle godine, od aprila do 1. decembra bedeme je posjetilo oko 90 hiljada turista, a ostvareni prihod je oko 270.000 eura”, podsjetio je Otašević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com