U Herceg Novom restrikcije vode od 14. maja - Volim Podgoricu

U Herceg Novom restrikcije vode od 14. maja

 

Herceg Novi će i ove godine zbog redovnog godišnjeg remonta objekata i postrojenja HE na Trebišnjici ostati bez oko 400 sekundnih litara vode sa Plata.

“Dovodni tunel za HE Dubrovnik biće prazan od 14. do 30. maja. Detaljnija obavještenja o terminima isporuke vode potrošačima biće data u toku sljedeće sedmice”, potvrdili su iz tehničke službe “Vodovoda i kanalizacije” d.o.o.

U slučaju eventualne izmjene termina potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

Restriktivno snabdijevanje vodom će, ipak, ove godine biti prije pune sezone, a ne kao ranijih godina u junu. Moguće su i znatno blaže restrikcije od uobičajenih 20-časovih u periodu čišćenja sistema, kazala nam je ranije direktorica hercegnovskog “Vodovoda i kanalizacije” d.o.o. Jelena Đaković.

“Nivo Opačice trenutno je dosta dobar, preuzimaćemo ponovo vodu iz Regionalnog vodovoda, kao i iz Konavala, tako da ne mora da znači da će restrikcija biti”, kazala je Đaković.

Lani je Herceg Novi imao dvostruke restrikcije zbog remonta postrojenja i agregata HE Dubrovnik, u trajanju od dva puta po dvadeset dana. Srećom, neće se ponoviti.

Početkom marta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma potpisan je ugovor sa izvođačem radova i faze spajanja Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja. U i fazi radiće se rekonstrukcija starog cjevovoda na području tivatske opštine, u dužini od 720 metara. Za nju je Regionalni vodovod obezbijedio 300 hiljada eura iz sopstvenih sredstava.

(Rtcg)

1 komentar

  1. That is certainly when I commenced contemplating learn how to do anything at once. I commenced rearranging facts on my blog in order to provide my loyal guests the capability to comment and obtain do-follow backlinks and virtually remove all of the automated comment posting as soon as and for all.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com