Jugopetrol pobjednik Biznis lige u košarci - Volim Podgoricu

Jugopetrol pobjednik Biznis lige u košarci

Ekipa Jugopetrola pobjednik je drugog po redu izdanja Biznis lige u košarci. Ove sezone u ligi je učestvovalo 12 ekipa, a nakon 11 kola ligaškog dijela osam najbolje plasiranih ekipa kroz play off nastavili su borbu za naslov najboljeg.

Finalni, kao i svi raniji dueli u play off-u  igrani su na dvije dobijene utakmice. Jugopetrol je u finalu bio bolji od ekipe EPCG, sa 2:0 u pobjedama, a do pobjede u drugom dueli došli su najviše zahvaljujući odličnom dvojcu Kusovac-Perović, koji su postigli 30 od ukupno 42 poena svoje ekipe. Već od samog starta momci iz Jugopetrola pokazali su da više žele pobjedu i mnogo angažovanije ušli u meč, dozvolivši rivalu da postignu svega jedan poen za prvih šest minuta igre. Prednost iz prvog perioda iskusno su čuvali do kraja meča. U poraženoj ekipi, kojoj je zbog povrede nedostajao jedan od ključniih igrača Grbović, bolji od ostalih Bojan Đordan, koji je postigao 13 poena.

JUGOPETROL – EPCG 42:34 (10:1, 5:9, 9:7, 18:17)

Dvorana: “Kuća košarke”. Sudije: Savović, Popović, Radulović (Podgorica).

JUGOPETROL: Terzić, Kusovac 17, Jovanović 3, Perović 13, Ivanović, Zeković 3, Sekulić, Radulović, Kašćelan, Lazović 3, Lazarević 3, Ljuljđurović.

EPCG: Banović, Vojičić 6, Brkuljan 2, Đordan 13, Drašković, Eraković 5, Prodanović 2, Vukotić 6, Vukčević, Kodžulović, Kadić.

 

U veoma uzbudljivom meču za treće mjesto, prošlogodišnji šampion, Agencija za nadzor osiguranja bila je za nijansu bolja od ekipe Telenora. Momci iz pobjedničke ekipe su znatno bolje ušli  u meč, na poluvremenu imali čak 13 poena prednosti ali borbena ekipa Telenora, predvođena kapitenom Drobnjakom, nije se predavala do samog kraja. Došla je do uzbudljive završnice, međutim nedostajalo im je snage za potpuni preokret.

 

AGENCIJA ZA NADZOR OSIGURANJA – TELENOR 46:45 (14:10, 14:5, 6:8, 12:22)

Dvorana: “Kuća košarke”. Sudije: Savović, Popović, Radulović (Podgorica).

AGENCIJA ZA NADZOR OSIGURANJA: Simović 16, Mandić 4, Fatić 6, Ža. Vuković, Žugić 2, Že. Vuković 9, Radonjić 9, Barjaktarović.

TELENOR: Gajović 1, Ratković, Radović, Karadžić, Drobnjak 22, Mitrović 6, Bogojević 14, Blažević 2, Varagić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com