PODGORICA: Predstavljen trkački automobil na električni pogon - Volim Podgoricu

PODGORICA: Predstavljen trkački automobil na električni pogon

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici danas je predstavljen trkački automobil na električni pogon “Pehlivan ElekTrak”, djelo studenata iz Turske.

“Pehlivan tim” kojeg čini dvadesetak mladih ljudi okupljen je 2013. godine na Univerzitetu Trakya, s ciljem osmišljavanja modernog automobila na električni pogon, prenosi agencija Anadolija.

Studenti su dizajnirali automobil crvene boje, težak je 240 kilograma, a dug četiri metra. Napravljen je od karbonskih vlakana, a zbog svog dizajna i trkačkih sposobnosti osvojio je vrijedne pehare.

Automobil se kreće pomoću četiri točka i ima kapacitet za dvije osobe. Kada je riječ o njegovom pogonu, automobil ide na baterije od 3kWh. Pri punim baterijama, automobil može preći 120 kilometra i dostići maksimalnu brzinu od 110 km/h.

Prezentacija automobila održana je na fakultetu, nakon čega su studenti i profesori Elektrotehničkog fakulteta na platou ispred fakultetske jedinice razgledali trkački automobil.

Osim studenata i profesora koji su znatiželjno promatrali trkački automobil, njega je obišao i isprobao ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip.

“Pehlivan tim” će posjetiti i Albaniju, a prethodnih dana posjetili su BiH, Bugarsku, Grčku i Makedoniju.

(Foto: Anadolija)

1 komentar

  1. I haven’t checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last handful of posts are really good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com