PODGORIČANI OSVOJILI KUP! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI OSVOJILI KUP!

Budućnost je zasluženo osvojila Kup Crne Gore u šahu pobjedivši ubjedljivo branioce pehara Elektroprivredu.

Očekivala se neizvjesna borba do kraja ali su Podgoričani od starta krenuli silovito i još od otvaranja stekli bolje pozicije.

U derbiju našeg najboljeg i najperspektivnijeg igrača Đukić je iskorsitio hazardnu igru Draškovića i lijepo realizovao prednost. Sjajno je igrao Blažo Kalezić i doveo svoj tim u vođstvo od 2-0 što je, obzirom na pravila takmičenja, bilo dovoljno za pobjedu u meču.

Pajković je u uzbudljivoj partiji bio bolji od Krivokapića dok je Damljanovič dugo pokušavao da postigne počasnu pobjedu.

Mimoza je posle velike borbe slomila otpor Mladosti koja je igrala odlično. Benderać je još jednom bio na visini zadatka remiziravši protiv Nikole Sedlaka, Vlatković je održao poziciju protiv velemajstora Milana Draška dok je Kisić remizirao protiv Draganića. Pobjedu Mimozi  je donio odlični Dušan Lekić koji se u neizvjesnoj partiji sa puno obrta bio bolji od talentovanog Tomića.

Medalje i pehare pobjednicima uručio je Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno straanje Opštine Nikšić Milan Korać.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com