TUGA U DOMU PORODICE: Aleksandar je bio uzoran mladić i sportista - Volim Podgoricu

TUGA U DOMU PORODICE: Aleksandar je bio uzoran mladić i sportista

Roditelji Aleksandra Jaćimovića ne mogu da se pomire s tim da im je sin izgubio život u 21. godini. Novi detalji istrage kažu da tuča nije bila zakazana, već da je do sukoba na trgu došlo zbog pjesme Delija.
Čačak je zavijen u crno posle tragedije koja se dogodila u noći između subote i nedjelje, kada je na centralnom trgu u obračunu navijača Borca i Crvene zvezde život izgubio mladi Aleksandar Jaćimović (1995-2016). Smrću navijača Zvezde, inače rođenog Čačanina, posebno je pogođena njegova porodica, koja nije imala snage za razgovor s novinarima.- Aleksandar je bio student druge godine DIF. Živio je i studirao u Leposaviću. Bio je navijač Crvene zvezde, ali daleko od toga da je bio huligan. On i mlađi brat odrasli su u radnoj i zdravoj porodici, u kojoj je sport prirodna stvar. Kao uzorni sportista i mladi fudbaler, u Čačak je došao da bodri klub za koji navija – kaže komšija porodice Jaćimović, koji je želio da ostane anoniman.

Nova saznanja do kojih je istraga došla pokazuju da je sukob dvije grupe mladića na gradskom trgu u Čačku kobne noći oko 3.30 sati nastao zbog navijačke pjesme Delija.- Na platou ispred Doma kulture u to vrijeme su se zatekla trojica mladića sa dvije djevojke. U nekom trenutku iz pravca Crkve Svetog Vaznesenja naišla je grupa od 15 do 20 navijača Crvene zvezde, koji su u grad pristizali s raznih strana. Sukob momaka s trga i navijača koji su pristigli počeo je prepirkom zbog pesama koje su se čule iz grupe Delija, a do spora je došlo najvjerovatnije zbog toga što je jedan od trojice s trga bio navijač domaćeg Borca. Ubrzo se, nažalost, svađa pretvorila u tuču, a zatim je potegnuto i hladno oružje – kažu u Višem javnom tužilaštvu.

U istrazi kažu još da su se trojica mladića branila tako što je jedan od njih, a možda i dvojica, izvadio nož i mahao njime, dok su ih navijači napadali u talasima pa se povlačili, pri čemu je jedan iz navijačke grupe komandovao kad da krenu i kad da ustuknu.

– Iz navijačke grupe je prema trojici mladića s trga poletjela i jedna prazna flaša. Zatim je, prema svjedočenju očevidaca, jedan iz grupe navijača, noseći drvo iščupano iz žardinjere, zašao iza leđa napadnutima i jednog udario tim drvetom po glavi, od čega se ovaj savio i poklekao. Drugi iz trojke s trga je odgurnuo napadača s drvetom i tada se, navodno, sve utišalo. Na pločniku je ostao da leži i zapomaže jedan iz grupe navijača, osamnaestogodišnjak iz Negotina, dok je drugi iz navijačke grupe, Aleksandar Jaćimović, ćutke otišao do obližnje klupe na trgu, sjeo i ubrzo izdahnuo, jer je dobio ubod nožem u grudi – navode u tužilaštvu.

Policija je privela dvojicu mladića, od kojih je jedan osumnjičen za Jaćimovićevo ubistvo, dok se za trećim još traga.

U grupi Zvezdinih navijača bilo je i nekoliko mladića iz Negotina koji su u Čačak doputovali zbog utakmice i oni su se, posle izjava datih u policiji, vratili u svoj grad. Osamnaestogodišnji mladić koji je zadobio više ubodnih rana nožem nalazi se van životne opasnosti.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com