11 potpuno NOVIH NAČINA da ofarbate uskršnja jaja (FOTO) - Volim Podgoricu

11 potpuno NOVIH NAČINA da ofarbate uskršnja jaja (FOTO)

Da li vam je palo na pamet da za farbanje jaja koristite pjenu za brijanje? A da u boju ubacite margarin za poseban efekat? Izdvojili smo upravo takve nevjerovatne i zanimljive tehnike koje će vam omogućiti da ove godine isprobate nešto potpuno novo.

Neka vaša uskršnja jaja budu posebna uz sledeće predloge:

Jaja ofarbana pjenom za brijanje

Farbanje jaja pjenom za brijanje je jako zanimljivo čak i za malu djecu pa razmotrite i ovu tehniku kao jednu od tehnika kojima ćete farbati jaja ovog Uskrsa. Pripremite skuvana jaja, pjenu za brijanje, tečnu boju za jaja ili prehrambenu boju za kolače, ubruse, neki štapić za miješanje i rukavice da zaštitite ruke.

Pjenu istisnite u posudu u kojoj će jaja moći da se kotrljaju. Nakapajte kapljice različite boje i lagano ih promešajte štapićem. Ubacite skuvana jaja i blago ih kotrljajte po smjesi sa raznim bojama. Kada je jaje cijelom površinom u pjeni izvadite ga lagano i ostavite na ubrus da se osuši. Za nekih 10, 15 minuta lagano obrišite jaja koja se osusila i divite se šarama i boji jaja koje ste dobili.

jaja

Nove šare uz pomoć margarina

Margarin će vam pomoći da od postojećih kupljenih boja za jaja napravite nove intenzivne nijanse za upečatljiviji efekat.

jaja1

Voda sa kojom pravite boju mora da bude vrela. Otopite malo margarina, potrebna vam je po kašičica za svaku boju. Dodajte otopljen margarin u boju za jaja i promiješajte, ubacite prethodno ofarbana jaja u ovu mješavinu boje i margarina. Birajte kombinacije boja po želji, ali preporuka je da budu u kontrastu zbog jačeg efekta. Druga boja će se uhvatiti za ljusku jajeta ali i kapljice margarina koje neće dozvoliti da se na tim mjestima uhvati boja. Na ovaj način ćete dobiti nevjerovatne šare. Izvadite jaja na ubrus i lagano ih obrišite kad se ohlade.

Jaja ukrašena gliterom

Na ovaj način možete ukrasiti i ofarbana i neofarbana jaja.

jaja2

Lijepkom iscrtajte tačke ili neke druge oblike na koje zatim nanesete gliter da se zalijepi. Kad se zalijepi lagano uklonite višak četkicom i ostavite da se osuši u potpunosti. Umjesto lijepka možete da koristite dvostrano lepljivu traku koju ćete isjeckati na željene oblike i zalijepiti prvo za jaja a zatim na nju zalepiti gliter.

Samoljepljivi cvjetići
Još jedna jednostavna ideja je ukrašavanje ofarbanih jaja cvjetovima od kolaž papira. Sve što treba je da razmislite unaprijed o kombinaciji boja.
Fensi jaja
Za ova jaja su vam potrebne posebne dvostrano ljepljive naljepnice ali isto možete uraditi i sa malo lijepka ako imate dovoljno strpljenja.
Sjajna jaja
Ako želite sjajna jaja ovo je odlično rješenje. Sjaj jednostavno lijepite na jaja adekvatnim lijepkom – onim slabijim koji i djeca mogu bezbjedno da koriste.
Malih ruku djelo
Ukrašavanje sa sasvim malom djecom je takođe moguće. Ofarbajte jaja po uobičajenom postupku i dajte djetetu zadatak da zalijepi jednostavne naljepnice.
Trakice
Još jedan jednostavan način da ukrasite jaja su i trakice. Potrebni materijal: trakice, lepak i mašta.
Jaja u obliku životinja
Savršena stvar za djecu. Pretvorite jaja u različite životinje u par koraka.
Jaja sa linijama
Za ovaj efekat je dovoljno da prije nego što obojite jaja na njih stavite gumice kako biste ih prošarali.
Jaja poklončić
Trakice i mali cvjetići su sve što vam treba da jaja upakujete kao da su mali poklončići. Jednostavno a efektno.
(Volim Podgoricu Izvor:najboljamamanasvetu)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com