Mima Karadžić: Crnu Goru sa podjelama niti osuđujem, niti mogu da ispravim - Volim Podgoricu

Mima Karadžić: Crnu Goru sa podjelama niti osuđujem, niti mogu da ispravim

Današnja Crna Gora sa ovim podjelama i političkom situacijom je nešto što ja niti mogu da osudim, ni da glorifikujem ni da ispravim, niti imam želju i potrebu da bilo šta od toga radim, kaže glumac Milutin Mima Karadžić.

Mima kaže da se ne svrstava ni u šta, ali da su mu najlepša životna iskustva vezana za relaciju Budva-Beograd i da definitivno ne bi mogao bez Beograda.

“Deda, otac, ples na terasama je Crna Gora koju volim i koju čuvam. Beograd je ipak grad u kome živim 40 godina i on je dio mene i mog življenja. Najbolje mi je na relaciji Budva-Beograd, sa obožavanjem Dubrovnika, Splita, Opatije, Izole i Trsta”, započinje priču Mima.

Navodi da se ogradio od politike i smatra da glumci u tome ne treba da učestvuju.

“Ogradio sam se od svih mogućih poziva da učestvujem u bilo čemu. Mislim da je glumac neko ko pripada svima i ne bi trebao biti opredijeljen ni po kom svojstvu, niti za jednu stranku, niti za neku organizaciju, a mlađim kolegama pričam kako se javno ne treba opredjeljivati ni za “grobare” ili “delije”. Iz prostog razloga što tebi svi oni dolaze na predstavu ili u bioskopsku salu i zašto bi se ti svrstavao. Opet, napravio sam neviđenu grešku i ušao sam, ne na način na koji sam to htio i želio u kampanju za NATO u Crnoj Gori. Snimio sam bezazlen spot gdje sjedim na čamcu, kažem tri rečenice i koji možeš staviti u bilo koju kampanju, ali u svakom slučaju uz nešto što označava neku ljepotu Crne Gore. Taj moj junak je, na užas, osvanuo na bilbordima i u spotovima uz kampanju za NATO. Da se razumijemo, ako je politika vlasti, odluka Vlade ili Skupštine Crne Gore da se ide u NATO, nemam ja ništa protiv niti se tu nešto pitam, ali nijesam taj koji će za to da agituje. Hoću i dalje da budem samo glumac”, ocjenjuje Karadžić.

Na pitanje da li mu je tipiziranost dosadila i da li se osjeća kao u tuđoj koži kad treba da odigra ulogu u kojoj nije Crnogorac, Karadžić kaže da igrao samo Crnogorce.

“Jesam njih igrao najviše, pogotovo na filmu i na televiziji i normalno je da su me ljudi vezali za neki karakter Crnogorca kao što su, recimo, Borisa Dvornika vezali za Dalmatinca, Radka Poliča za Slovenca. Crnogorce, a kad to kažem mislim na karakter, jezik, dijalekt igraju mnogi, neki uspješno, neki manje uspješno, ali poenta nije u tome. Kada igram Crnogorca, ne razmišljam o tome da je on Crnogorac, nego pokušavam da iz toga izvučem neku priču i napravim lik koji bi bio prijemčiv za sve. Uzmimo za primjer mog Sava Bačića. U Splitu su mi rekli “Ne, pravi Savo Bačić živi ovdje, to je Kerum, naš gradonačelnik”. U Republici Srpskoj su rekli da je to Dodik. Dakle, čovjek kao što je Savo Bačić postoji svuda, jedino što mislim da je ovaj moj imao više šarma i bio topliji lik. Kad me pitaju kako to misliš da je Savo pozitivan, odgovarao sam da Savo ima i ženu i ljubavnicu i obije voli. Da li je to moguće? Jeste!”, smatra Mima.

O Žarku Lauševiću ima samo riječi hvale.

“Znamo se i prijatelji smo oduvijek i pogodila me je potpuno izmišljena priča kako smo se on i ja pomirili posle sahrane Dragana Nikolića. Navodno, nijesmo govorili sve ove decenije jer sam ja bio prijatelj sa nekim od momaka koji su stradali u onoj tuči. Ni zarez u toj priči nije tačan. Zovnem poslije toga Žarka u Njujork, jer je to vidio i on  i onda smo se šalili kako bi bilo najbolje da sada smislimo priču kako smo se mi tu noć zapili i dogovarali da podržimo neku političku partiju. Međutim, pošto smo mnogo popili, ujutro nijesmo uspjeli da se sjetimo za koju smo se stranku odlučili”, šali se Mima.

Koliko se potencira na njegovom bračnom statusu ne bi čudilo ako bi se jednom on promijenio, da neki guslar opjeva “Ženidbu Mime Karadžića”. Sam kaže da nije neženja po odluci, jer je oduvihek imao žene sa kojima je živio.

“Bile su to velike ljubavi, veze koje su trajale dugo, bile čvrste, čestite i ljubavne do daske. Nijesam i, što je nevjerovatno, negdje u suštini sam porodičan i obožavam djecu moga brata i sestre, a da li ću ja imati neku ženu sa kojom ću podeliti ostatak života, ne znam”, iskren je Mina.

Planovi za budućnost su veliki.

“Sa “Budvom na pjenu od mora” smo napravili veliki uspeh, imamo još u planu 20 epizoda i to ćemo raditi, a spremamo i jedan divan film koji će se zvati “Biser Bojane”. Milan Karadžić je napravio fenomenalnu priču koja se odigrava na Adi Bojani, scenario će raditi Vlada Đurđević i Stevan Koprivica. Priča se jednim dijelom događa u Beogradu, jednim dijelom u Trstu, ali je gro radnje na Adi Bojani i Ulcinju, koji će biti prikazani kako ih niko dosad nije snimio. Opet će nam snimatelj biti čovjek iz američkog Discovery.ja“ koji nam je snimao i „Budvu“ i napravio fantastične kadrove. Priča će biti žešća od zapleta iz „Budve na pjenu od mora“. Počinje akciono, ali se pretvara u romantičnu komediju. Producenti smo Vladan Đurkovi i ja”, najavio je Mima Karadžić.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com