BRUKA CRNOGORSKIH INSPEKTORA: Dok su sa OSUMNJIČENIM jeli jagnjentinu, CIGARETE su NESTALE! - Volim Podgoricu

BRUKA CRNOGORSKIH INSPEKTORA: Dok su sa OSUMNJIČENIM jeli jagnjentinu, CIGARETE su NESTALE!

Ak­ci­ja in­spek­to­ra Od­sje­ka za pri­vred­ni kri­mi­nal iz Be­ra­na i Ro­ža­ja, ko­ja je iz­ve­de­na u po­ne­dje­ljak na te­ri­to­ri­ji ro­žaj­ske op­šti­ne, za­vr­ši­la se go­zbom u ro­žaj­skoj pe­ka­ri-restoranu „Wa­hels”. Pre­tres objek­ta Mu­ja Mu­je­vi­ća, ko­ji je u po­li­ci­ji ozna­čen kao šver­cer du­va­na re­zul­ti­rao je ne­u­spje­hom, jer su, ka­ko „Dan” sa­zna­je, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci ko­ji su tre­ba­li da oba­ve ak­ci­ju pr­vo ru­ča­li sa osum­nji­če­nim.

Za to vri­je­me ci­ga­re­te iz objek­ta ko­ji je tre­bao da se pre­tre­se su uklo­nje­ne, ta­ko da su po­li­caj­ci za­da­tak za­vr­ši­li „pra­znih ru­ku”!

Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma od iz­vo­ra bli­skog po­li­ci­ji, in­spek­to­ri Od­sje­ka za pri­vred­ni kri­mi­na­li­tet iz Be­ra­na u po­ne­dje­ljak su ru­ča­li u na­ve­de­noj pe­ka­ri u dru­štvu Mu­je­vi­ća ne­po­sred­no pred pre­tres nje­go­vog objek­ta.

– In­for­ma­ci­je o ak­ci­ji ko­ja je na­ja­vlji­va­na to­kom pro­šle sed­mi­ce da će in­spek­to­ri Od­sje­ka za pri­vred­ni kri­mi­na­li­tet iz­vr­ši­ti pre­tres ku­ća i obje­ka­ta oso­ba ko­je se sum­nji­če za šverc ci­ga­re­ta na te­ri­to­ri­je ro­žaj­ske op­šti­ne su pro­cu­re­le ne­ko­li­ko da­na ra­ni­je. O na­ja­vlje­noj ak­ci­ji ko­men­ta­ri­sa­lo se po ci­je­lom gra­du, i to su ma­kar in­spek­to­ri ko­ji ra­de u Is­po­sta­vi u Ro­ža­ja­ma mo­ra­li zna­ti. Me­đu­tim, na­ja­vlje­na ak­ci­ja je, ka­ko je i pla­ni­ra­na, iz­ve­de­na u po­ne­dje­ljak i, na­rav­no, sve je pro­pa­lo – po­tvr­dio je za „Dan” iz­vor iz po­li­ci­je.

Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma iz istih iz­vo­ra, in­spek­to­ri su, iz­me­đu osta­lih, pre­tre­sli i ku­ću i objek­te Mu­je­vi­ća.
– Mu­je­vić, ko­ji je po­znat po šver­cu du­va­na, imao je vre­me­na da sklo­ni ro­bu, pa je in­spek­to­re do­če­kao na kuć­nim vra­ti­ma. Ka­ko je do­šlo do to­ga da ci­je­la eki­pa in­spek­to­ra na­o­či­gled broj­nih gra­đa­na Ro­ža­ja ru­ča sa Mu­je­vi­ćem u „Wa­hels”, to njih tre­ba pi­ta­ti – za­klju­ču­je sa­go­vor­nik „Da­na” iz po­li­ci­je.

Po­li­ci­ji je sti­gla ano­nim­na pri­ja­va ka­ko Mu­je­vić u vi­še obje­ka­ta kri­je ve­će ko­li­či­ne ile­gal­nih ci­ga­re­ta ko­je tre­ba da pro­kri­jum­ča­ri. Naj­ve­ća ko­li­či­na du­va­na na­vod­no je bi­la u Mu­je­vi­će­vom objek­tu ko­ji se na­la­zi na br­du u bli­zi­ni Ro­ža­ja, a ko­ji je za­ve­den kao far­ma sto­ke. Ka­da su in­spek­to­ri sti­gli na tu lo­ka­ci­ju sa­če­kao ih je osum­nji­če­ni šver­cer. Umje­sto pre­tre­sa, on ih je od­veo na ru­čak. Za to vri­je­me, na­vod­no, iz tog objek­ta su uklo­nje­ne ci­ga­re­te. Ka­da su se na­kon ne­kog vre­me­na i oba­vlje­nog ruč­ka vra­ti­li na na­vod­nu far­mu sto­ke, obje­kat je bio pra­zan, tač­ni­je u nje­mu ni­je bi­lo ni­čeg sum­nji­vog. Oba­vljen je pre­tres to­kom ko­jeg in­spek­to­ri ni­šta ni­je­su pro­na­šli.

Istog da­na, ne­što ka­sni­je, u bli­zi­ni gra­nič­nog pre­la­za Ku­la pre­vr­nuo se šle­per u ko­jem su se na­la­zi­le ci­ga­re­te.
Ina­če, Mu­je­vi­ća je pri­je par go­di­na po­zna­ti „zvi­ždač” iz Ro­ža­ja Mu­ha­rem Fej­zić op­tu­žio kao glav­nog or­ga­ni­za­to­ra šver­ca ci­ga­re­ta­ma na te­ri­to­ri­ji Ro­ža­ja, na­kon če­ga je kao svje­dok šver­ca iz­me­đu Cr­ne Go­re i Ko­so­va otet i od­ve­den na te­ri­to­ri­ju Pe­ći, gdje je mu­čen uža­re­nim pred­me­tom po ti­je­lu.

– Si­gu­ran sam da mi pri­je­ti du­van­ska ma­fi­ja ko­ja ho­će da se ob­ra­ču­na sa mnom zbog do­ka­za ko­je imam, a ko­ji svje­do­če da se bra­ća Me­ho i Baj­ram Mu­je­vić ba­ve pre­ko­gra­nič­nim šver­com ci­ga­re­ta, dok je glav­ni za taj po­sao u Ro­ža­ja­ma Mu­jo Mu­je­vić. Sa nji­ma, kao što sam i ra­ni­je ka­zao, šu­ru­je pri­pad­nik Dr­žav­ne bez­bjed­no­sti En­ver Ha­lja Mu­rić. Si­gu­ran sam da oni ne­će sta­ti dok me na ne­ki na­čin ne ućut­ka­ju, a dr­žav­ni or­ga­ni, upr­kos mo­jim jav­nim ogla­ša­va­nji­ma, i da­lje ne re­a­gu­ju – re­kao je ta­da Fej­zić.

Pre­tres po
na­lo­gu Bo­jo­vi­ća

Pre­tres objek­ta na br­du u bli­zi­ni Ro­ža­ja oba­vljen je po na­lo­gu še­fa Od­sje­ka za pri­vred­ni kri­mi­na­li­tet iz Be­ra­na Iva­na Bo­jo­vi­ća. On je u iz­ja­vi za „Dan” re­kao da je iz­dao na­re­đe­nje o pre­tre­su, da su na li­ce mje­sta iza­šli slu­žbe­ni­ci in­ter­vent­ne je­di­ni­ce. Tvr­dio je i da on ni­je bio ni na ka­kvom ruč­ku sa Mu­je­vi­ćem.

In­spek­tor Av­dulj Šut­ko­vić, ko­ji je na­vod­no oba­vio pre­tres sa ko­le­ga­ma, ka­zao je da ni­je ovla­šćen da da­je in­for­ma­ci­je o ovom slu­ča­ju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com