PODGORICA: Direktorica je BACILA KLUPE, ali su NIKLI CVJETOVI! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Direktorica je BACILA KLUPE, ali su NIKLI CVJETOVI!

U dvorištu Osnovne škole “Marko Miljanov” u podgoričkom naselju Konik, danas su nikli cvjetovi!

I to nakon što je direktoric škole “potkresala” krila grupi učenika koji su samoincijativno očistili dvorište od smeća, pojačali boju na sportskim terenima, pomogli domaru da pokosi travu, a potom od starih paleta, napravili i ofarbali klupe za školsko dvorište! Klupe su, na naredbu direktorice završile na smeću, a svi zajedno u medijima!

Đaci OŠ “Marko Miljanov” sa Konika, napravili klupe za dvorište, DIREKTORICA IH BACILA U SMEĆE!

cvjetovi

“Inicijativu ‘Svi cvjetovi’ pokrenuli su građani i civilni sektor, a podržalo Ministarstvo prosvjete u cilju razvoja potencijala djece i mladih, njihovog kritičkog razmišljanja, inventivnosti i svestranosti, kao i izgradnje svijesti o pripadnosti zajednici i značaju uključivanja u akcije društvenog karaktera”, saopšteno je ranije iz Ministarstva prosvjete.

cvjetovi1

Direktorica škole, Zlatija Jukić, obrazložila je ranije bacanje mobilijara na smetlište nastojanjem škole da“obezbijedi bezbjedan boravak djece”, te da “mobilijar”, koji je zatekla u školskom dvorištu, prema njenim riječima, nikako nije.

cvjetovi2

Tokom današnje akcije, u dvorištu škole je napravljeno malo ostrvo cvijeća od guma.

Generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama Arijana Nikolić-Vučinić najavila je da će od aprila naredne godine Ministarstvo prosvjete proglašavati najboljeg učenika, nastavnika i školu.

“Ministarstvo je spremno da podrži djecu, nastavnike i civilni sektor u težnjama da poboljšaju društvo“, kazala je Nikolić-Vučinić.

cvjetovi4

(Foto Facebook/Damira Kalač)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com