ANJINA ISPOVIJEST: Imam 40 godina, ali jednu grešku sebi nikada neću oprostiti - Volim Podgoricu

ANJINA ISPOVIJEST: Imam 40 godina, ali jednu grešku sebi nikada neću oprostiti

Bila sam mlada i luda. Čak ni puno luda, ali malo slobodnija i našla sam dečka sa 16 godina. Posle četiri mjeseca zabavljanja, zakasnila mi je menstruacija.

Bilo mi je prerano da se udajem i da rađam, da budem dobra supruga i žena, kad sam još bila djevojčurak. Vješto sam sakrila činjenicu da sam u drugom stanju. Od svih, i od roditelja i od njega, mog dečka. Pošto sam iz malog mjesta, otišla sam kod jedne rođake iz Beograda i uz njenu pomoć obavila kiretažu. Brzo sam se oporavila, i fizički i psihički. Mladost… Kada sam se vratila iz Beograda, raskinula sam s dečkom. Naravno da nisam mogla da budem s njim i da čuvam tajnu koju sam krila – da sam se oslobodila našeg djeteta.

Sada sam udata i imam dvoje djece. I prošlo je 24 godine od abortusa za koji samo ja znam. Uz obaveze i jurnjavu ne stižem da puno razmišljam o tome. Ali, svake godine krajem aprila, sjetim se i ne mogu da ne zaplačem. Ona ili on bi sada imali 24 godine. Možda bi moja nerođena ćerka bila diplomirani arhitekta ili kafe kuvarica, a sin fudbaler ili profesor, kao da je bitno.

Isplačem se i tjeram dalje. To je život, izbor i odluke. Zbog te ću se zauvijek kajati.

(srbijadanas)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com