FUDBALER MARKO JOVANOVIĆ: Izliječio sam se s vjerom u Boga! - Volim Podgoricu

FUDBALER MARKO JOVANOVIĆ: Izliječio sam se s vjerom u Boga!

Uz post i molitvu sve se može, kaže fudbaler Partizana, koji će posle dužeg vremena Uskrs provesti sa suprugom Kristinom i ćerkicama Hanom i Minom
Vaskrsenje Gospodnje, kao najveći hrišćanski praznik, u životu Marka Jovanovića ima posebno mjesto. Tog dana supruga Kristina, ćerkice Hana (4) i Mina (2) i on trude se da nadoknade sve one trenutke koji ga zbog profesionalnih obaveza odvajaju od porodice.Svečana trpeza, na kojoj centralno mjesto zauzima korpa sa šarenim jajima, nešto je čime se dvije nasljednice fudbalera Partizana najviše raduju, dok on najveći akcenat stavlja na duhovni aspekt ovog praznika.

– Vaskrs je najveći hrišćanski praznik i naravno da za mene on predstavlja nešto posebno, a kako se približava, tako i ćerkice postaju sve veselije. Naravno, za njih je najvažnije farbanje jaja – kaže Marko Jovanović.

Svaki praznični dan ima svoju rutinu, a Marko Jovanović opisuje kako to izgleda ovog Vaskrsa.- Prvi ustajem ja, odlazim na liturgiju i kad se vratim, ćerkice su već budne, pa se odmah bacamo na kucanje jajima, a one, naravno, više vole da se kucaju, nego da ta jaja kasnije jedu.

Kada su prije nekoliko godina doktori Marku Jovanoviću pogrešno saopštili da boluje od raka limfnih žlijezda, samo je još više učvrstio vjeru u Boga.

– Vjera je nešto što svaki čovjek nosi u sebi i ne volim da bilo koga pritiskam u vezi sa tim, pa ni djecu. Meni je ona pomogla, pogotovo u trenucima kad su prognoze ljekara bile veoma loše. Shvatio sam da uz vjeru, post i molitvu može sve da se postigne. To je nešto što me je održalo u životu, kao i podrška porodice – kaže Marko Jovanović.

Nostalgija
NIJE ISTI USKRS U SRBIJI I TUĐINI

Nakon prvog odlaska iz Partizana, Marko Jovanović je godinama nastupao u poljskoj Visli, pa je za Uskrs morao da bude odvojen od porodice:
– Nije isto kad ovaj praznik dočekujete u stranoj zemlji, gdje ste otišli da zaradite novac ili, recimo, kao sada, u gradu u kom živite okruženi porodicom. Ove godine odlazimo kod suprugine majke na ručak, tu će se okupiti ijcela porodica i presrećni smo što je tako.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com