30 DANA PRITVORA: Pijani Hrvat pisao ćirilične grafite po Zagrebu - Volim Podgoricu

30 DANA PRITVORA: Pijani Hrvat pisao ćirilične grafite po Zagrebu

Mladić je crtao obrnuti krst sa četiri ćirilična S, pentagram i broj 666, karikaturu Srbina sa šajkačom i “Vukovar je srpski”, što hrvatski mediji nazivaju “četničkim grafitima”!

Za Jutarnji list grafiti pisani ćirilicom su četnički grafiti (Foto: Printscreen Jutarnji.hr)

“Uradio sam to iz dva razloga. Jedan je moja reakcija na hrvatski nacionalizam, a drugi jer sam bio jako pijan”, izjavio je u svoju odbranu Juraj Luka O. (19).

Juraj i njegova devojka Neva L. su spomenute grafite prvo pisali na muralu Univerzijade ‘87, gde je on velikim slovima ispisao i ime djevojke “Neva”, zatim su na jednom paviljonu studentskog doma ćirilicom ispisali “Vukovar je srpski” i dodali krst s ocilima, da bi to ponovili na trećem paviljonu, gde su crnim sprejom isprskali i hrvatsku zastavu koja je visila s jednog prozora. Išarali su i četvrti i 11. paviljona, a tada su ih uhvatili čuvari.

Index.hr: Ćirilični grafiti su četnički grafiti

Neva L. je poslije kriminalističkog istraživanja puštena da se brani sa slobode, dok je osumnjičeni Juraj Luka O. prijavljen za dva krivična djela: oštećenje tuđe stvari počinjeno iz mržnje i javno podsticanje na nasilje i mržnju.

Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com