Herceg Novi i ove godine turiste će dočekati sa pet decenija starom autobuskom stanicom - Volim Podgoricu

Herceg Novi i ove godine turiste će dočekati sa pet decenija starom autobuskom stanicom

Uprkos brojnim prijedlozima i planovima, turistički autobusi i oni sa redovnih linija dolaziće na neuglednu platformu autobuske stanice u centru grada, uz magistralu, prenosi Radio Jadran.

“Spasonosno” rješenje, gradnju autobuske stanice u Meljinama, pored Vatrogasnog doma, više niko ne pominje, iako je opštinskim budžetom za ovu godinu za njenu gradnju opredijeljeno 400 hiljada eura.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Nikša Grgurević, kaže za Radio Jadran da se ideja rekonstrukcije postojećeg Vatrogasnog doma u Meljinama, nametnula kao najbrže i najpovoljnije rješenje za autobusku stanicu. Agencija je pristupila analizi prostornih mogućnosti izgradnje autobuske na toj lokaciji, što predstavlja neobavezujući dokument.

“Kontaktirani su svi korisnici prostora, Služba zaštite i spasavanja i lokalni Direktorat za vanredne situacije, koji je iznio negativno mišljenje o gradnji na datoj lokaciji. Na spratu vatrogasnog doma, gde je i direktorat, nalazi se strateško mjesto u slučaju zemljotresa. Mi smo se nakon tog odgovora obratili državnom Direktoratu za vanredne situacije. Očekujemo odgovor”, kazao je Grgurević.

Projekat izgradnje autobuske stanice čeka izradu urbanističko-tehničkih uslova, a preduslov izdavanja UTU-a je da se saglase svi korisnici prostora.

Ukoliko se ne saglasi Drektorat za vanredne situacije i lokacija Vatrogasnog doma ostane kao sada važno strateško mjesto u slučaju zemljotresa, Agencija za izgradnju i razvoj moraće da iznađe drugo rješenje. Ono će, po riječima Grugurevića, biti mnogo skuplje, jer podrazumjeva kupovinu zemljišnog prostora i samim tim novi, duži rok za izgradnju.

Zato Grgurević nije mogao ni da precizira kada će početi izgradnja autobuske stanice.  U oktobru 2015. godine sve je izgledalo “gotova stvar”. Tada je savjetnik predsjednice Opštine za investicije, Dušan Radović Krušo, obećao početak gradnje autobuske stanice u Meljinama kod Vatrogasnog doma i završetak 1. maja.

Trebalo je za 350 hiljada eura izgraditi 12 perona, turistički biro, restoran sa kafićem i par prodavnica.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com