Istraga protiv policajaca: Umje­sto da mo­tre na ku­ću svje­do­ka sa­rad­ni­ka, spa­va­li is­pred objek­ta - Volim Podgoricu

Istraga protiv policajaca: Umje­sto da mo­tre na ku­ću svje­do­ka sa­rad­ni­ka, spa­va­li is­pred objek­ta

Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va po­kre­nu­lo je istragu i di­sci­plin­ski po­stu­pak pro­tiv slu­žbe­ni­ka bu­dvan­skog Cen­tra bez­bjed­no­sti P.E. i Đ.Đ. jer ni­je­su obez­bje­đi­va­li ku­ću svje­do­ka sa­rad­ni­ka u bu­dvan­skim afe­ra­ma Igo­ra Trn­skog. Njih dvo­ji­ca te­re­te se da su, umje­sto da mo­tre na ku­ću svje­do­ka sa­rad­ni­ka, spa­va­li is­pred objek­ta u ko­jem Trn­ski ži­vi u Uli­ci Mi­mo­za u Bu­dvi.

Po okon­ča­nju tog po­stup­ka, MUP će tu­ži­la­štvu ko­je je na­re­di­lo da se obez­bje­đu­je ku­ća Trn­skog do­sta­vi­ti do­ku­men­ta­ci­ju iz pred­me­ta. Na osno­vu spi­sa, ka­ko „Dan” sa­zna­je iz MUP-a, bi­će utvr­đe­no je­su li bu­dvan­ski po­li­caj­ci ta­kvim po­stu­pa­njem i pro­pu­sti­ma po­či­ni­li ne­ko kri­vič­no dje­lo.
Star­je­ši­na M.B. je oko 2.30, kon­tro­li­sao P.E. i za­te­kao ga ka­ko ne­mar­no oba­vlja po­sao. Umje­sto da mo­tri na ku­ću Trn­skog, po­li­ca­jac je spa­vao u slu­žbe­nom vo­zi­lu. Star­je­ši­na i još je­dan ko­man­dir do­šli su auto­mo­bi­lom is­pred ku­će Trn­skog ka­ko bi pro­vje­ri­li ka­ko se taj obje­kat ču­va. P.E. bio je du­žan da re­a­gu­je čim se bi­lo ko­je vo­zi­lo za­u­sta­vi is­pred ku­će Trn­skog.
– P.E. ni­je bud­no ču­vao obje­kat i svje­do­ka sa­rad­ni­ka na tom mje­stu sta­no­va­nja. On ni­je pri­mi­je­tio ka­da su mu vo­zi­lom pri­šli de­žur­ni star­je­ši­na M.B. i R.N., ni­ti je re­a­go­vao ka­da je R.N. uklju­čio si­re­nu na slu­žbe­nom vo­zi­lu. Ta­ko­đe, ni­je re­a­go­vao ni ka­da mu je star­je­ši­na M.B. po­ku­cao na pro­zor i po­ku­šao da otvo­ri vra­ta od vo­zi­la, ko­ja su bi­la za­klju­ča­na, već je spa­vao u svom vo­zi­lu – sa­op­šte­no je iz MUP-a.
Dva mje­se­ca ka­sni­je, slič­na si­tu­a­ci­ja do­go­di­la se nje­go­vom ko­le­gi Đ.Đ. On je 24. ja­nu­a­ra za­te­čen ka­ko spa­va is­pred ku­će Igo­ra Trn­skog. Nje­ga je na­čel­nik Je­di­ni­ce za su­zbi­ja­nje op­šteg kri­mi­na­li­te­ta CB Bu­dva N.V. za­te­kao ka­ko ne­mar­no vr­ši po­sao. Đ.Đ. je ta­da uhva­ćen ka­ko sje­di i spa­va na mje­stu vo­za­ča u slu­žbe­nom vo­zi­lu mar­ke „po­lo” re­gi­star­skih ozna­ka BD CG 048. Ni Đ.Đ. ni­je re­a­go­vao na zvu­ke si­re­ne ko­ju je na­čel­nik N.V. vi­še pu­ta upo­tri­je­bio na slu­žbe­nom vo­zi­lu. Po­li­ca­jac se pro­bu­dio tek ka­da je N.V otvo­rio vra­ta u slu­žbe­nom vo­zi­lu.
Okri­vlje­ni po­li­caj­ci te­re­te se da su po­či­ni­li te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti iz čl. 83, stav 1, tač­ka 1 Za­ko­na o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma – ne­mar­no vr­še­nje slu­žbe­nih oba­ve­za.
Trn­ski, ne­ka­da­šnji di­rek­tor AMD Bu­dva, do­bio je sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka kra­jem no­vem­bra pro­šle go­di­ne u po­stup­ku ko­ji se vo­di pro­tiv pet nji­ho­vih sa­rad­ni­ka zbog pro­da­je dr­žav­nog ze­mlji­šta u se­lu Pri­je­vor iz­nad Ja­za. On je sa­slu­šan istog da­na ka­da je tu­ži­o­cu iz­ja­vu da­vao i biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve Raj­ko Ku­lja­ča, ko­ji je ta­ko­đe do­bio sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka. Te­re­ti­li su se da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja na or­ga­ni­zo­van na­čin.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com