Bivši radnici KAP-a najavili proteste do ispunjenja zahtjeva - Volim Podgoricu

Bivši radnici KAP-a najavili proteste do ispunjenja zahtjeva

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji traže isplatu otpremnina, nastaviće da protestuju i preduzimaju radikalne mjere do ispunjenja njihovih zahtjeva, saopštio je predstavnik penzionera te fabrike, Nikola Raković.

On je kako prenosi RTCG agenciji Mina-biznis kazao da su protesti radikalnog karaktera, što se ogleda u zaustavljanju saobraćaja u jednoj od glavnih ulica u centru Podgorice.

„Radikalizacijom protesta želimo da skrenemo pažnju nadležnih na značaj našeg problema“, naveo je Raković.

On je dodao da bivši radnici čekaju da premijer Milo Đukanović ispoštuje zakone i Ustav u cilju isplate otpremnina.

„Onog trenutka kada se ispoštuje Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a i kada nam se isplate otpremnine, protesti će biti obustavljeni“, poručio je Raković.

On je kazao da bivši radnici očekuju odgovor na pisma koja je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, uputio ministrima finansija, ekonomije i rada i socijalnog staranja, Radoju Žugiću, Vladimiru Kavariću i Zorici Kovačević.

„Obratićemo se Vujanoviću sjutra ili u ponedjeljak kako bismo dobili zvanični odgovor od nadležnih ministarstava koja bi trebalo da pomognu u rješavanju našeg problema“, rekao je Raković.

Bivši radnici prethodnih dana su protestovali ispred važnih institucija u Crnoj Gori, tražeći isplatu otpremnina u skladu sa zakonom, koji je u julu prošle godine usvojen u Skupštini kao lex specialis.

Penzioneri KAP-a su, osim ispred Skupštine, protestovali su i ispred zgrade predsjednika Crne Gore, Radio Televizije Crne Gore (RTCG), američke Ambasade i Delegacije EU u Crnoj Gori.

Zakonom o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a je predviđeno da se za isplatu otpremnina izdvoji 5,45 miliona eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com