Nastavljeno suđenje Šariću i Lončaru - Volim Podgoricu

Nastavljeno suđenje Šariću i Lončaru

Pred vijećem sudije Dragiše Rakočevića u Apelacionom sudu je nastavljeno suđenje Dušku Šariću i Jovici Lončaru, koje optužnica tereti za pranje skoro 20 miliona eura, stečenih trgovinom narkotika.

Tužilac Petar Kapuci osporio je djelove nalaza vještaka finansijske struke Vlajka Milićevića u dijelu koji se odnosi na poslovanje dvije kotorske firme, Maximus shiping i Secondo porto shiping, čiji je vlasnik, prema navodima tužioca, bio pokojni Dragan Dudić Fric, prenosi Radio Antena M.

Poslovanje tih firmi, tužilaštvo dovodi u vezu sa Šarićevom firmom “MAT company”.

Na pitanje tužioca o tome čime su se bavile te dvije firme, Milićević je odgovorio da u spisima predmeta ne postoji dokumentacija na osnovu koje se nedvosmisleno može utvrditi kada su te firme registrovane, ni ko je njihov vlasnik.

Za tužioca je bilo sporno i prebacivanje dugovanja sa jedne firme na drugu, njihov odnos sa firmom za prodaju brodova iz Norveške, ali i veza sa jednom bankom iz Singapura.

Milićević je na pitanje tužioca izjavio i da je neobično da je norveška firma ušla sa firmom iz Kotora u aranžman prodaje broda vrijedan više miliona eura, bez prethodno pribavljene bankarske garancije.

Šarić i Lončar su prije godinu, pred Višim sudom u Bijelom Polju osuđeni na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog prodajom droge. Osim zatvorske kazne, sud je Šariću i Lončaru izrekao i mjeru oduzimanja novca, kao predmeta izvršenja krivičnog djela, u iznosu od preko 19 miliona eura.

Presuda je međutim oborena na osnovu žalbe advokata Šarića i Lončara, zbog grešaka sudije Šefkije Đeševića. Inače, tokom četiri godine, izrečene su tri osuđujuće presude, ali su sve oborene, pa je predmet završio pred Apelcionim sudom.

(Rtcg)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com