PODGORICA: Ima li u Skupštini živih ljudi? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ima li u Skupštini živih ljudi?

Dio od 414 bivših radnika Kombinata aluminijuma i danas protestuje pred Skupštinom. Za CdM kažu da ne znaju koliko puta su se okupljali ispred državnih institucija zahtijevajući isplatu otpremnina jer je jedini broj koji ih zanima pet miliona i 450 hiljada. Toliko para, po Zakonu o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma, država treba da im isplati.

Posljednjih dana su ispred Skupštine jer su upravo poslanici u julu prošle godine izglasali poseban zakon na osnovu kojeg ih sleduju otpremnine nakon što su, po stečaju, otišli u penziju. Zbog činjenice da ih niko od političara koji ulaze u parlament ovih dana ne konstatuje pitaju se „ima li tamo živih ljudi“.

Ipak, kažu da im je šef parlamenta ranije savjetovao da se obrate tužilaštvu ukoliko vlada ne ispuni obavezu i da im novac koji je predviđen budžetom za ovu godinu.

Osim Krivokapića, i predsjednik države Filip Vujanović sreo se sa bivšim KAP-ovcima nakog čega je pisao ministrima  finansija, ekonomije i rada i socijalnog staranja u kom ih je pozvao da radnicima daju otpremnine koje im pripadaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com