Spasicima Gorske službe spasa iz Foče koji su stigli u Podgorcu zabranjeno da rone - Volim Podgoricu

Spasicima Gorske službe spasa iz Foče koji su stigli u Podgorcu zabranjeno da rone

 

Spasioci Gorske službe spasavanja “Wolf” iz Foče danas stigli u Podgoricu kako bi pomogli u potrazi za Ognjenom Rakočevićem koja traje več četiri dana.

Međutim, kako javljaju “Vijesti”, nadležni iz crnogorskih službi zabranili su roniocima iz Foče da pretražuju rijeku Moraču.

“Znam kakva je procedura i tu nema ništa novo, ali mi smo se već najavili kod kolega iz policije i ovdašenjg GSS-a i ne vidim koji je razlog da nam brane. Mi nećemo roniti, a građanima ostajemo na raspolaganju”, kazao je “Vijestima” načelnik GSS “Wolf” Nenad Ikonić.

Dodao je da mu je nejasno koje uslove treba da ispune da bi Ognjena mogli da traže i ronjenjem.

“Sjutra ćemo nastaviti kopnenu pretragu i doći će još dvadeset spasilaca iz Republike Srpske. Naš GSS ima odlicnu saradnju sa svim spasilackim službama u regioni u šire. Obično nas svi dobro dočekaju jedino su nam Crnogorci zabranili da ronimo”, kazao je on.

Loncović: Rekli smo Ikoniću da nema potreba da dolazi

Načelnik Gorske službe spasavanja (GSS) Željko Loncović kazao je da ih je Ikonić kontaktirao juče i pitao za mišljenje da li da dođu u Crnu Goru i pomognu.

Rekao je da su mu se zahvalili na ponuđenoj pomoći, objasnili da GSS ne odlučuje o tome da li Crnoj Gori treba pomoć sa strane.

“Rekli smo mu da nema potreba da dolazi, jer sve naše službe imaju dovoljno kapaciteta da odrade sve radnje koje su potrebne u ovom trenutku”, kazao je Loncović.

Stojanović: Ne gubimo nadu

Policija će nastaviti da svim raspoloživim tehničkim i materijalnim kapicitetima radi na pronalaženju nestalog dječaka Ognjena Rakočevića, poručio je ranije direktor Uprave policije, Slavko Stojanović.

On je danas sa ocem nestalog dječaka Ognjena, Brankom Rakočevićem, i načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica, Jovicom Rečevićem helikopterom Avio – helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) obišao teren.

“Uvažavajući dramatičnu sitauaciju i emotivno stanje porodice, sa Brankom smo razmotrili sve dosadašnje okolinosti, koje su bile vezane za tok događaja od prethodnih dana, i konstatovali da će se te aktivnosti u istom kapacitetu nastaviti”, rekao je Stojanović nakon slijetanja helikoptera.

 

POTRAGA I DALJE TRAJE: Građani, ronioci, psi tragači, kajakaši, gorske službe spasa…

(Vijesti)

 

Ognje Rakočević pretraga

2 komentara

  1. Kako Gss Crne Gore govori ljudi sa ne dolaze a oni prvi ne rade svoj posao,nesposobni su u pretragama kako u vodenim tako i u kopnenim sramotaaaa
    ….

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com