GRAĐANI PRAVE ŠTAB Ne znaju gdje više da traže: Šta je uradila policija, prepušteni smo sami sebi! - Volim Podgoricu

GRAĐANI PRAVE ŠTAB Ne znaju gdje više da traže: Šta je uradila policija, prepušteni smo sami sebi!

Građani koji su proteklih dana, uglavnom samoinicijatvno i sami se organizujući, prevrnuli gotovo cijelu Podgoricu, jutros više ne znaju gdje da idu.

Oni koji su organizovani na Viber grupama, kao i skoro 20.000 građana koji su članovi grupe “Pronađimo Ogija” apeluju na MUP da im da informacije o koracima koji su preduzeti povodom potrage i da predoči dalje korake.

– 20 000 gradjana tapka u mjestu i bez ikakvih informacija vec 5 dana, naše je pravo da budemo u toku – apleluju administratori ove stranice.

Predlaže se da građani sami naprave koordinacioni štab, sumiraju šta je do sada ispregledano i naprave plan za dalju pretragu.

Građani koji već pet dana pretražuju teren su revoltirani i nezadovoljni činjenicom da nemaju nijednu informaciju od strane policije.

Pitaju se šta je urađeno za 5 dana i da li je moguće da kod policije nijedan scenario ne postoji, nijedan dokaz koji će bar dati male smjernice potrazi.

Ljudi su iscrpeljeni, neispavani, po nekoliko puta su prevrnuli sve lokacije koje je iko pomenuo kao mogućnosti, i imaju osjećaj da se vrte u krugu i da su prepušteni sami sebi!

Pitaju se: Zašto spasiocima iz Foče neije dozvoljeno da rone? Zasto je tek poslije dva dana ukljucen helikopter u potragu? Zasto je policija odbila pomoć vojske?  Zašto se ne zatraži pomoć od Hrvatske i njihovi psi tragači? Zašto se za gradske i državne službe ne uvede radna obaveza potrage? Zašto ih policija ne informiše šta se preduzima, šta su sledeci koraci? Zašto je toliko malo policajaca ukljuceno u potragu? Prvih 48 sati od nestanka su bili ključni, reakcije nadleznih gotovo da nije bilo. Zašto policija nema konferencije za štampu par puta na dan gdje ce obavještavati javnost koji djelovi grada su pretraženi, gdje dalje treba tražiti, obavjestiti gradjane gdje je pomoć potrebna, na šta da obraćaju pažnju.

Milion – Zašto???

Ni medijima nije omogućeno da rade ono što im je obaveza u ovakvim trenucima – da obavještavaju građane o daljim akcijama i dosadašnjim rezultatima – jer nemaju inofrmacije.

Veliki broj građana se obraćao našem portalu sa brojnim pitanjima – gdje i kada su okupljanja, gdje da idu, kuda da traže, ukazivali na sumnjive lokacije… Ovo je vanredna situacija, hiljade građana Podgorice su na nogama, cijela Crna Gora diše jednim dahom očekujući najbolje informacije. Ovo je vanredna situacija u kojoj bi policija trebala nekoliko puta dnevno imati konferencije za štampu, obaviještavati o svim pretraženim lokacijama i davati uputstva građanima.

Policija ne zna gdje i kada se okupljaju građani, umjesto da zakazuje i koordiniše okupljanja i potragu.

ZVALI SMO 122 DA PRIJAVIMO SUMNJIVE LOKACIJE SA SNIMKA: Nemaju mejl, nemaju pojma o čemu pričamo i spustili su nam slušalicu

Nadamo se da će neko od nadležnih odgovoriti makar na dio pitanja građanima Podgorice i drugih gradova koji su pokazali nevjerovatnu humanost, jedinstvo, hrabrost i snagu.

post

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com