PETI DAN POTRAGE: Ognjenov otac pozvao na okupljanje kod crkve Svetog Đorđa - Volim Podgoricu

PETI DAN POTRAGE: Ognjenov otac pozvao na okupljanje kod crkve Svetog Đorđa

Nakon okupljanja kod Crkve Svetog Đorđa, zakzan je skup na Stadionu malih sportova, odakle će krenuti, još jednom, udaljeni na par metara jedni od drugih da bukvalno prečešljaju zapadnu stranu Gorice.  Zapadna strana Gorice, navodno, nije kopmpletno pretražena i Ognjenovi roditelji smatraju da bi on mogao bitu upravo na tom dijelu.

Na Trgu Republike u 15,00 sati se okupilo nekoliko desetina građana koji su u dvije grupe krenule u pretraživanje terena.

Jedna grupa je otišla ka mostu na Cijevnoj, gdje se već nalaui jedna grupa građana koja je pretražila prostor do vodopada.

Druga grupa će pretraživati teren od Vezirovog mosta ka željezničkom mostu.

-Ognjenov otac Branko apelovao je danas da se građani okupe u 18,00 sati kod crkve Svetog Đorđa odakle kreće Markovdanska litija, kojom se obilježava dan Svetog apostola Marka, zaštitnika grada Podgorice. Ostaje termin okupljanja u 15,00 na Trgu Republike. Dolazi i policija da organizuje grupe.

-Današnja okupljanja, ukoliko potraga do tada ne bude dala rezultate su kod Hotela “Ambasador” u 12,00 časova i na Trgu Republike u 15,00 časova

-Nova verzija aplikacije koja pokazuje pretraženi teren objavljena je na Facebooku.

Zamoliću sve koji su u potrazi da skinu android aplikaciju “Self-Hosted GPS Tracker” u polje za server ukucaju “http://ognjen.capplo.me:9080”. Nakon toga samo kliknite na dugme “Tracker”. Sve koordinate su anonimne i smiještaju se u bazu podataka. Aplikaciju je dovoljno da ima samo jedan u grupi kako bi štedjeli baterije mobilnih telefona. Neophodno je da se na mobilnom telefonu uključi GPS i da mobilni telefon ima GPRS tj. pristup internetu kako bi slao podatke – kazali su autori aplikacije.

Aplikacija se može skinuti sa linka http://ognjen.capplo.me/Android/OgiSearch.apk.

Pregledan teren
Pregledan teren

Aplikacija sakuplja pozicije sa mobilnih telefona i postavlja ih u bazu. Urađen je i prikaz pretraženog terena tako da svi na terenu mogu da vide gdje je dječak tražen, kao i vrijeme potrage,

-Danas stiže i Gorska služba spasavanja iz Kolašina.

POTRAGA ZA OGNJENOM: Okupljanja u 12,00 kod “Ambasadora”, u 15,00 na Trgu Republike

Umorni i iscrpljeni, ali ne i bez nade i entuzijazma, građani podgogirce, kojima se pridružio veliki broj građana drugih crnogorskih gradova, jutros us nastavili potragu za Ognejnom Rakočeviće.

Najavili su dolazak i izviđači sa Cetinja, i trenutno mole nekou od formiranih grupa građana da ih uputi na lokaciju koju bi najbolje bilo da pretražuju.

-Idemo ljudi, iskoristimo ovaj lijep dan, danas moramo uspjeti – čuje se po grupama na terenu, ali i Viber grupama koje su formirali samo građani, preko kojih sada već zaista dobro koordinišu potragau.

Danas oko 9,00 časova potragu nastavljaju i ronioci iz Bijele koji  će pretražiti Moraču kod Vezirovog mosta, lijevom i desnom obalom Morače i kod Kolovrata.

Najavljeno je da će se ponovo uključiti helikopter, psi tragači i konjica.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, sve gradske službe od prvog dana aktivno su uključene u akciju pronalaženja jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića.

Akciji se pridružio i određeni broj zaposlenih u gradskoj upravi.

Glavni grad apeluje na građane da se uključe u akciju traženja Ognjena Rakočevića uz koordinaciju Uprave policije.

građani2građani1

Pogledajte kako je prošao jučerašnji dan:

POTRAGA I DALJE TRAJE: Građani, ronioci, psi tragači, kajakaši, gorske službe spasa…

Spasiocima iz Gorske službe spasa iz Foče zabranjeno da rone 

 VAŽNO! Snimak drona gledajte na kompjuterima, u visokoj rezoluciji

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com