ZAŠTO SPASIOCIMA IZ FOČE NIJE DOZVOLJENO DA PRETRAŽUJU MORAČU Mulić: Procedura je da ih Vlada zove - Volim Podgoricu

ZAŠTO SPASIOCIMA IZ FOČE NIJE DOZVOLJENO DA PRETRAŽUJU MORAČU Mulić: Procedura je da ih Vlada zove

U medijima se pojavila informacija da su juče u Crnu Goru stigli ronioci iz Fočekoji su htjeli da pomognu u potrazi za Ognjenom Rakočevićem međutim, to im nije dozvoljeno, što je izazvalo oštre reakcije javnosti.

Rukovodilac sektora za venredne situacije Mirsad Mulić, rekao je da kada je posrijedi međunarodna pomoć, pa iako nije poslata od susjedne države, procedure se moraju poštovati.

“Procedure se u svim slučajevima međunarodne pomoći moraju poštovati. A procedura nalaže da Vlada Crne Gore traži pomoć pa onda onima koji se jave da pomognu saopšti kakva je sve pomoć potrebna nakon čega zemlja koja se javila da pomogne pruži pomoć koju može od traženih. Bez obzira na to što nekog ne šalje država nego dođe pojedinačno takve procedure se jednostavno moraju poštovati”, saopštio je Mulić za Radio Antena M.

Kako saznaje taj radio, procedure se moraju poštovati jer ronjenje, ali i bilo koji vid međunarodne pomoći u krizmim situacijama nije bezbjedno i takve procedure uvedene su prije svega zbog sigurnosti ljudi koji su došli da pomognu.

Kako je saopšteno, u ovom trenutku Crna Gora ima kapacitete da sama vodi potragu za nestalim dječakom i nije tražila međunarodnu pomoć.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com