BUDUĆNOST PRVAK CRNE GORE! - Volim Podgoricu

BUDUĆNOST PRVAK CRNE GORE!

Košarkaši Budućnost Volija osvojili su titulu prvaka Crne Gore u košarci pošto su u četvrtom meču pobijedili Mornar u Baru 85:76.

Presudio je praktično mladi Baćović koji je u finišu meča vezao dvije trojke i donio je Podgoričanima nedostižnu prednost koja je bila presudna za pobjedu u četvrtom meču i 3:1 u finalnoj seriji plej ofa. Plavo-bijel isu stigli do 10. titule prvaka u Crnoj Gori, 13. ukupno jer su tri puta bili najbolji u SRJ.

Budućnost je savršeno otvorila meč, već u prvoj četvrtini stigla je do dvocifrene prednosti, a tokom druge četvrtine imala je i plus 19, nakon trojke Dženkinsa bilo je 37:18. Mornar nije uspijevao da se spusti na ispod 10 razlike sve do posljednje četvrtine.

Tada se Mugoša razmahao, pogodio neke šuteve i omogućio svom timu da dođe na samo poen zaostatka, 72:73. Tada je Baćović uzeo stvar u svoje ruke, vezao je dvije trojke i srušio snove Barana da mogu do trofeja.

Dženkins i Subotić su bili najefikasniji u pobjedničkom timu sa po 16 poena, 14 je dodao Ilić koji je finiš propustio zbog pet ličnih grešaka. Džons je na drugoj strani bio najefikasniji sa 18 koševa, 16 je dodao Mijović, Radunović 10.

Bilo je i nervoze, pa su isključeni Ćalić i Kanačević, koji su se obračunali i u tunelu.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com