Nova saznanja vezana za autizam: Može pomoći u potrazi za Ognjenom! - Volim Podgoricu

Nova saznanja vezana za autizam: Može pomoći u potrazi za Ognjenom!

Na fejsbuk grupi Pronadjimo Ogija podijeljena su nova saznanja vezana za autizam.

Post penosimo u cjelosti:

“Osobe sa autizmon, nebitno koje su dobi, uvijek su sigurne u svoje namjere! U stanju su da toliko ” odlutaju” u svojim mislima, da rijetko ne osjećaju potrebu za hranom, ali povremeno konzumiraju vodu! Mogu da se povuču u svoj “svijet” u kojem su inače i da maštaju o svojoj vječitoj slobodi, gledajući u zid satima u jebnu tačku! Autizam je bolest koja se nemanifestuje kad svih osoba isto !

Većina bolesnika od autizma, mladjega uzrasta, nema artikulisan glas, ali se povremeno osmjehuju! Rijetko se odazivaju na spomen svojega imena! Njihova svijest je fokusirana na osnovu njohovog, izuzetno dobro sjećanja, čak fotografskog!

Pojedinci od njih, imaju nevjerovatno izražene talente, uprkos svojem autizmu! Inteligentnost im je veoma izražena i moć zapažanja! Ne voli da se kriju, ali u slučaju kada se domognu slobode, upotrebljavaju sva svoja čula i cijeli svoj um, da se što bolje sakriju ne bi li ostali u toj slobodi, po cijenu da ” umru” od gladi! Prilikom takvih sakrivanja, ne kreću se, što samim tim znači, da ne troše svoju energiju i nemaju veliku potrebu za hranom!

Ukoliko postoji latentna mogućnost da se osoba sa autizmom, a koja nema bojazan od vode, nadje pored rijeke, jezera ili mora, ona bez oklijevanja ulazi u vodu!

Shodno svemu tome, postoje dvije  mogućnosti o nastanku divnoga i pametnoga dječaka, nešega Ogljena.

Prva je: da se Ogljen sakrio u neki kutak i da jednostavno čeka svoj momenat izlaska iz njega! Druga mogućnost, a na žalost i posljednja: da je Ogljen ušao u rijeku Moraču!!!

U oba slučaja i dalje ga treba tražiti, a naročito na mjesta gdje je makar jednom bio!

“Dječak iz Skoplja koji je imao tada16 godina, sa izraženim autizmom, 1995 god. krio se u grobnici svojeg strica, 23 dana! Hranio se hranom, koju su ljudi ostavljali za pokoj duša umrlih na obližnjim grobovima!”

” Dječak iz Čehoslovačke, 11 god. Krio se u olupina kola svojeg djeda, 64 dana!”

Djevojčica 9 god. iz Australije, krila se 18 dana u jednj šahti!”

“Dječak 11 godina, krio se 14 dana u garaži svoje kuće!!!””

Untitled-1

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com