Razbijen lanac krijumčarenja ljudi: Uhapšeni Crnogorci, Kosovari i Rusi - Volim Podgoricu

Razbijen lanac krijumčarenja ljudi: Uhapšeni Crnogorci, Kosovari i Rusi

Crnogorska policija realizovala je akciju “Diana“ kojom je razbila međunarodnu kriminalnu organizaciju i uhapsila šest osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi.

Kako je rekla savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije Tamara Popović 7. maja su uhapšena četiri strana i dva crnogorska državljanina.

“Uhapšeni su državljani Kosova Baškim Isufi (45) i Šani Sahitaj (58) iz Đakovice, državljani Crne Gore Nermin Murić (48) i Elvis Sinanović(25) iz Rožaja, i ruski državljani Igor Odnopalov (49) i Aleksandr Evstigneeva (27) iz Misasa, sa boravkom u Baru“, rekla je Popović.

Kako je objasnila, oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

“Sumnja se da su osumnjičeni iz Crne Gore, Rusije i Kosova krijumčarili državljane Kosova preko teritorije Crne Gore u Italiju. U cilju krijumčarenja, članovi ove kriminalne organizacije, koji su imali unaprijed podijeljene i definisane uloge su, kako se sumnja, za novčani iznos koji se utvrđuje, vrbovali i prevozili državljane Kosova preko teritorije Albanije do do Bara. Odatle su jedrilicom prevoženi i krijumčareni iz marine Luke Bar, do obala Italije. Jedrilicom, koja je u vlasništvu Igora Odnopalova, je, sumnja se, upravljao Aleksandr Evstigneev“, objasnila je Popović.

Policijski službenici su privremeno oduzeli dva automobila i jedrilicu za koje se sumnja da su korišćeni za krijumčarenje lica.

Realizacijom akcije “Diana“ presječeno je dalje djelovanje međunarodne kriminalne organizacije koja je vršila krijumčarenje velikog broja osoba preko teritorije Crne Gore do zemalja Evorpske unije.

“Ovom akcijom i prethodno realizovanim akcijama, „Ruta 1“ „Ruta 2“, „Kolosjek“ i „Mapa“, policijski službenici su u koordinaciji sa tužilaštvom uhapsili 54 osoba koje su osumnjičene da su preko teritorije Crne Gore, kao tranzitne zone, sa ciljem odlaska u zemlje Evropske unije, krijumčarile više stotina ljudi od kojih je do sada identifikovano 267”, rekla je Popović.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom Specijalnom državnom tužiocu. Popović je rekla da je specijalni tužilac za njih, nakon saslušanja, odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com