Drama u Češkoj: “Eksplodiraće 10 bombi” - Volim Podgoricu

Drama u Češkoj: “Eksplodiraće 10 bombi”

Češka policija počela je da traga za bombama koje bi prema anonimnoj dojavi trebalo da eksplodiraju u podne ili popodne na najmanje 10 mjesta širom Češke.

Prema anonimnoj dojavi bombe su između ostalog postavljene na željezničkim stanicama u Pragu i Plzenu ili u sjedištu gradskih vlasti u Pardubicama na istoku Češke, prenosi Beta.

“Anonimna osoba nas je telefonom obavijestila da je podmetnuta bomba u Pragu na Glavnoj željezničkoj stanici i drugim mjestima u Češkoj. Nije obavijestila samo policiju”, saopštila je portparol češke policije Marketa Janovska.

Policija nije objelodanila o kojim sve željezničkim stanicama i institucijama se radi, ali češki radio javio je da policija evakuiše zgradu gradskih vlasti u Pardubicama, a Češke željeznice obavijestile su putnike da će zatvoriti na pola sata od podneva glavne željezničke stanice u Pragu, Plzenu na zapadu zemlje i u Pardubicama.

Janovska je odbila da saopšti za medije kakve sve mjere osim pirotehničkih provjera preduzima policija.

Češke poreske obveznike svaka lažna dojava da je podmetnuta bomba košta nekoliko hiljada eura pošto na teren izlaze policija sa specijalno obučenim psima i vatrogasci.

Prema češkim zakonima za neslane šale anonimnih dojava da je negdje podmetnuta bomba prijeti do osam godina zatvora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com