Highway večeras nastupa: Potpuno smo spremni i sigurni! - Volim Podgoricu

Highway večeras nastupa: Potpuno smo spremni i sigurni!

Najljepša evropska festivalska priča večeras (21 čas, direktan prenos na RTCG) dobija 61. izdanje čak 42 aktera pod svodovima stokholmske “Globe” arene pokušaće da opravdaju povjerenje javnosti zemalja čiju zastavu ponosno nose na Eurosongu i da se zlatnim slovima upišu u muzičke almanahe.
Sa konferencije za medije

U Stokholm su se 1. maja sjatile mnogobrojne muzičke delegacije koje će nastupiti u večerašnjem prvom polufinalu, a među njima je i crnogorska Highway bend, na čelu s Markom Pešićem, Lukom Vojvodićem, Petrom Tošićem i pojačanjem Bojanom Jovovićem, numeru “The Real Thing” (Prava stvar) minulih dana uspješno je promovisao i “probao” na glamuroznoj bini.

Višemjesečni naporan rad, iscrpljujuće pripreme i logistika staće u tri minuta, tokom kojih će naši momci pod rednim brojem 15. pokušati da zasluže prolazak kroz cilj među 10 najboljih kako bi se dočepali trećeg finala u istoriji Crne Gore. Isto su naumili i naši konkurenti Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Jermenija, San Marino, Rusija, Češka, Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Island, Bosna i Hercegovina i Malta, a svi su sinoć nastupili pred žirijem, pa će tako večerašnji bodovi publike biti udruženi s ocjenama žirora.

Od ranije je poznato da je osnovni cilj naših momaka plasman u finale i što je moguće bolji vokalno-scenski nastup, a Marko Pešić Dnevnim novinama iz Stokholma neposredno pred trenutak istine i naznačajne veče u karijeri Highwaya optmistično poručuje da nema razloga za brigu zapažene probe i boravak u Švedskoj ulivaju nadu u pozitivan epilog.

“Mnogo smo zadovoljni dosadašnjim probama i svime što smo uradili. Do sada, imali smo dvije probe i obje su protekle bolje nego što smo očekivali. Takođe, imali smo i tri promotivna koncerta, a jedan od njih bio je na glavnom Gradskom trgu, koji je bio prepun”, navodi Pešić.

Od muzičara saznajemo da je Highway, nakon proba, odlučio da djelimično promijeni ranije pripremljenu taktiku.

“Malo smo izmijenili nastup u odnosu na ono što smo planirali da uradimo. Sada imamo više kretanja na sceni, samim tim biće i više energije. Takođe, dodato je još više efekata koji će biti korišćeni na sceni”, priča Pešić.

Najave našeg tima da će nastup pod režiserskom palicom Igora Basorovića biti drugačiji od ostalih obistiniće se večeras čak 124 kadra obuhvatiće nastup, a ostale numere uglavnom sadrže do 50 kadrova. Dodatni izazov ne plaši crnogorske predstavnike i njihove prateće vokale Mariju Lazić i Nikolu Marjanovića, baš kao ni pogled na časovnik.

“Iskreno, ne osjećamo nikakav pritisak jer smo zaista sigurni u sebe. Svakog dana imamo pjevačke probe i u potpunosti smo spremni. Vjerovatno ćemo pred nastup imati tremu, ali to je ona pozitivna, jer nam je jednostavno mnogo stalo do ovoga što radimo i želimo da sve protekne u najboljem redu” iskreno će muzičar.

Nijesu samo probe Highwaya bile zapažene u švedskoj ljepotici gdje god se pojavi naš četverac privlači pažnju okoline, a odradili su na desetine intervjua za inostrane medije, što uliva nadu da će glasači iz tih zemalja biti blagonakloni. Podsjetimo, iz Crne Gore ne može se glasati za Highway.

“Već smo upoznali nekoliko novinara koji su oduševljeni našim nastupom i žele da mi pobijedimo. Ovdje je veoma bitno uvijek biti spreman na intervjue, jer se dnevno i po 20 odradi i sve se odvija vrlo brzo. Novinari vole da budu upoznati sa apsolutno svim dešavanjima i momentalno sve informacije ‘dijele’ na društvene mreže, što predstavlja odličnu promociju. Imali smo nekoliko ideja za novinare, kao npr. sviranje akustične verzije pjesme koja se bukvalno svima svidjela i bili su mnogo oduševljeni njome. Skoro svaki novinar sa nama se slika tako što se popne na fotelju, jer smo zaista najviši bend koji je do sada bio na Eurosogu”, otkriva Pešić.

Na društvenim mrežama osvanuli su snimci s uličnih svirki Highwaya, a originalna ideja oduševila je slučajne prolaznike.

“Išli smo po gradu s akustičnom gitarom i svirali smo na trgovima, prometnim mjestima. Ljudima se to ovdje sviđa i svi staju da se slikaju i snime pjesme koje izvodimo. Vrlo je bitno promovisati svoju pjesmu i državu na sve moguće načine”, nastavlja Pešić, koji je igrom slučaja u Švedskoj proslavio rođendan, a na žurci su bile mnoge kolege.

“Nalazimo se u hotelu s još desetak drugih delegacija. Moj rođendan bio je 5. maja, tako da smo te noći napravili mali koncert u holu hotela. Osim nas, pjevali su Sanja Vučić iz Srbije, Deen iz Bosne, Kiprani, Bjelorusi, Izraelci… Svi se slažemo veoma dobro i dosta vremena provodimo zajedno, a najviše se družimo s bendom iz Kipra i delegacijama Bosne i Srbije”, zaključio je jedan od lidera Highwaya.

Kvota za finale 11, a za pobjedu Highwaya 301

Od ranije je poznato da najuticajniji svjetski bukmejkeri nijesu naklonjeni Highwayu prilikom prognoze plasmana u finale i eventualne pobjede. Po jučerašnjim kvotama na kladionici Bet365, ukoliko uplatite euro, a Highway prođe u finale zaradićete 11 eura. Ako, pak, vjerujete u pobjedu crnogorskih predstavnika i takođe uložite euro u slučaju trijumfa Highwaya inkasiraćete čak 301 euro. Bukmejkeri su prethodnih godina i te kako pogađali, pa je tako, recimo, Šveđanin Mans Zelmerlov opravdao njihovo povjerenje prošle sezone. Ukoliko i ovog puta budu na pravom putu, dogodine ćemo Eurosong gledati u Rusiji kvota na trijumf Sergeja Lazareva je samo 2,37. Iza njega na listi je komšinica iz Ukrajine kvota na Jamalu je 4,33. Kada su u pitanju zemlje iz regiona, najviše šansi za trijumf po bukmejkerima ima Srbija (34), zatim Hrvati (126), a Makedonija, Slovenija i BiH dijele našu sudbinu (301).

Trofej od providnog stakla čeka pobjednika

Kjell Engman dizajnirao je trofej koji će 14. maja završiti u ruci pobjednika Eurosonga.

Umjetnik iz Švedske duže od tri decenije bavi se izradom staklenih statua, a njegova remek djela izlagana su širom svijeta. Evrovizijski trofej napravljen je od čvrstog i providnog stakla u obliku mikrofona, a krasi ga zalijepljena zastava zemlje domaćina.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com