INCIDENT U SUDNICI: “Živog ću te u grob otjerati” - Volim Podgoricu

INCIDENT U SUDNICI: “Živog ću te u grob otjerati”

U sudnici Višeg suda u Bijelom Polju juče oko 10 i 30 je izbio incident između  braće Beranca Radisava Rajovića i optuženog Aleksandra Raketića.

Raketić je optužen da je pokušao da  ubije Rajovića u decembru prošle godine u centru Berana.

Problem je nastao tokom iznošenja odbrane Raketića u trenutku kada je  objašnjavao da je pucao iz straha zbog trudne supruge i da se bojao da bi bili izmasakrirani.

Nakon što je predsjedavajućem sudiji Vidomiru Boškoviću kazao:  “A vi dobro znate kakvi su oni“, za šta je opomenut više puta,  iz publike je  Rajovićev brat Ratko ustao i  povikao:

“E ćuti bag*o jedna, ona najgora Vasojevićka. Sm*do glibava, ja ću tebe poslati tamo gdje treba. Živoga ću te u grob otjerati, splač*no! Ove riječi Ratko je izgovarao sve dok ga službenici Centra bezbjednosti i ZIKS-a, po naređenju sudije Boškovića, nisu udaljili iz sudnice.

Tek što je izašao Ratko nastao je verbalni duel njihovog drugog brata Gorana sa sudijom Boškovićem, govoreći da ga nepotrebno opominje i svaljuje krivicu na njega, ponavljajući da ništa nije rekao“.

Potom se obratio Raketiću riječima: “Ko smo mi i ko si ti to najbolje Bog zna“ .. “Smr*o jedna“, iz čista mira ti da pucaš nekog od koga ti ne prijeti opasnost. A prije toga kažeš da ga ne bi na taj način napao,  znači da si se pripremao za napad“, vikao je Goran, nakon čega je udaljen iz sudnice.

Oštećeni Radisav Rajović juče nije prisustvovao suđenju zbog bolesti, za šta je sudu dostavljena medicinska dokumentacija.

Raketić je rekao da priznaje da pokušao da ubije Rajovića, ali da nije bilo nikakvog umišljaja.

“Da nisam napadnut i da nije sa mnom bila trudna žena,  na pamet mi ne bi palo da pucam. Da se nisam za nju uplašio,  nikad ga ne bih napao na taj način. Čak sam okrenuo glavu kada sam izlazeći sa suprugom iz prodavnice obuće primijetio Rajovića.
Kada smo prošli nekoliko metara,  Rajović me napao zajedno sa  Srđanom Šćekićem i još jednim čovjekom duže kose. Počeli su da me udaraju po glavi“, ispričao je Raketić,  i dodao da problemi sa Rajovićima datiraju još dok su bili u Danskoj.

Raketić je tada izvadio pištolj i ispalio jedan metak da bi zaplašio Rajovića i jedino čega se još sjeća je da je potrčao za njim.

„Samo se sjećam prvog metka i ničeg više, vjerujte, bio sam u šoku i ničega se više ne sjećam“.

Raketić nije mogao da objasni zašto u tužilaštvu nije pominjao ime  Šćekića i to da ga poznaje.

Optužnica tereti Raketića da je 22. decembra prošle godine u Ulici Mojsija Zečevića u Beranama ispalio šest metaka u Rajovića i nanio mu teške tjelesne povrede. Dok je Rajović bježao,  Raketić je nastavio da puca u njega, a nakon što mu je nestalo metaka više puta ga je udario pištoljem po glavi.

Suđenje se nastavlja 13. juna.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com