SKUPŠTINA: Rasprava Krivokapića sa DF-om - Volim Podgoricu

SKUPŠTINA: Rasprava Krivokapića sa DF-om

Pošto su se poslanici DF-a i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić sreli u Skupštini poslije sedam mjeseci, popričali su i o protestima fronta 27. septembrakada su frontovci Krivokapića dozivali da dođe na njihov miting i dozvoli im ulaz u zgradu.

Krivokapić kaže da to što te noći nije došao ispred parlamenta ne znači da je on bilo gdje pobjegao.

“Krenuo sam iz kuće i Vi to dobro znate. Bio sam izašao iz kuće. Krenuo sam da spriječim nešto ružno što se nikad nije desilo u ovom parlamentu. Ne ni iz ličnog niti iz partijskog interesa, već da vas poslanike zaštitim. Tom operacijom nije komandovao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević već onaj koji vodi jedinicu na terenu. Da je ministar krenuo da puca na vas pucao bi i na mene“, rekao je Krivokapić.

„Gdje živite Vi? U Podgorici ili na Sinjajevini? Sat i po je prošlo od našeg poziva Vama do Vašeg kretanja i bacanje suzavca“, pitao je Knežević i tražio od Krivokapića da javno kaže je li tačno da nije došao na protest jer mu je zaprijećeno da će mu otkinuti glavu.

„Ako je tako, odmah da idem na poligraf“, rekao je Knežević.

„Moja kuraž se provjerava duže od Vaše. Ako ste misliti da me zovete, mogli ste dan ranije. Mogli ste da me zovnete dan prije, a ja treba da dolazim na Vaš poziv? Ni ja Vas ne bih tako zvao, pa nemojte ni Vi mene. I, da meni neko prijeti glavom ne bih glasao protiv vlade“, uzvratio je Krivokapić.

„U kuraži se nećemo mjeriti jer morate još mnogo da potrčite da biste došli do moje kuraži“, istako je šef parlamenta.

Knežević je odgovorio da bi bolje bilo da je Krivokapić tu kuraž pokazao kada mu je Đukanović cijepao partiju.

„Jedinu kuraž ste pokazali u čuvanju te fotelje. Oba biste bubrega dali da je sačuvate“, rekao je Knežević.

„Ja ću Vaše dostojanstvo čuvati iako Vi to ne radite sa mojim“, naveo je Krivokapić i prokomentarisao proteste fronta.

„Stvarate atmosferu sukoba bez podrške međunarodne zajednice. Upravo ste vi ste jedina podrška Milu Đukanoviću! Mislim da ste mu vi, nesvjesno, glavna podrška!“, poručio je Krivokapić.

Uslijedio je odgovor Pavlovića.

„Đukanović je 27. septembra bio na koljenima, sad je stabilizovan. Vi ste to uradili!“, rekao je Pavlović.

Njegova stranačka koleginica, Branka Bošnjak kaže da su opozicionari spasli političkog diktatora koji je bio u nok-daunu.

„Vođa ih je za čas okupio, a naše pozive su ignorisali. Sad treba da se pravimo da budemo kulturni. Žao mi je, prema takvima ne mogu da budem kulturna jer nijesu zaslužili. Javno se izvinjavam što sam bilo koga ubijedila da glasa Miodraga Lekića. On je ubio ljudima nadu, i odrekao se onih koji su u kampanji ginuli za njega. Javno molim za oprost jer smo vas ubijedili da glasate Lekića“, kaže Bošnjak.

Ona dodaje da se zna ko je vjera a ko nevjera u ovoj zemlji.

Emilo Labudović je poslanike podsjetio da se se izdajnici nalaze u devetom krugu pakla u Danteovoj „Božanstvenoj komediji“.

„Izdajnici su tik do Lucifera i Jude“, kaže on.

Pitajući se može li neko da bude u vladi a u isto vrijeme i opozicija, Labudović se sjetio jednog, kaže, hit romana iz njegove mladosto „Pazi, tako da ostanem nevina“.

„Pa, neće moći“, rekao je Labudović.

Prethodno, u fokusu rasprave bila je tema o kojoj i treba da se raspravlja – Lex specialis, na osnovu kog će da se primjenjuje Sporazum o slobodnim i fer izborima, u fokusu je jedan element dogovora. To je stavka po kojoj potpisnici sporazuma unaprijed prihvataju rezultate izbora 9. oktobra. 

To za Predraga Sekulića iz DPS-a ne znači puno. Vjeruje da DPS pobjeđuje na izborima nakon čega će opozicija opet da opstruiše ishod.

„Ja nemam tu dilemu i nju neće riješiti ovaj sporazum. Ali, vjerujem da će makar građanima biti jasno o čemu se radi. Ovo je odgovornost DPS-a prema svim građanima Crne Gore“, rekao je Sekulić.

Za poslanika DF-a, Koču Pavlovića, taj Sekulovićev stav je groteska.

„Iz Vašeg izlaganja se stiče utisak kao da je DPS odlučio da više ne krade izbore“, kazao je Pavlović.

On je optužio  Miodraga Lekića, Žarka Rakčevića i Ranka Krivokapića zbog dogovora s Đukanovićem o prihvatanju rezultata narednih izbora.

„To je kao mački dati da čuva džigericu i očekivati da će to pošteno da radi“, rekao je Pavlović koji je opozicione ministre u budućnoj vladi nazvao ponoćnim.

Sjednica je počela polemikom o broju policajaca u parlamentu.

Poslanica DPS-a Nada Drobnjak zamolila je da se “150 ljudi sa dugim cijevima“ ne pominju jer to, kaže ona, nije tačno.

Nju je, kako kaže, u tom stavu podržao Emilo Labudović iz DF-a.

“Gospođa Drobnjak je potpuno u pravu. Nije ih bilo 150 nego 156. Odavde nećemo izaći dok to ne raščivijamo”, kaže Labudović.

Krivokapić kaže da svaki poslanik ima pravo sam da procijeni koliko policajaca ima.

“Dugih cijevi nije bilo, to smo svi vidjeli. Bitno je da je stanje sada redovno. Činjenica je da ne znamo koliko ih je bilo”, rekao je on.

Branko Radulović iz DF-a, koji je juče i rekao da ih je prebrojao 150 kaže da sa gnušanjem odbija svako manipulisanje oko broja.

“Dvadeset ili 150. Tražiću objašnjenje koja je to bezbjednosna procjena. Presrijetanje telefonskih razgovora ili krađa laptopova iz kancelarija”, kaže Radulović.

(Cdm)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com