“Highway” bez finala (VIDEO) - Volim Podgoricu

“Highway” bez finala (VIDEO)

Zajedno sa našim predstavnicima prve večeri Eurosonga nastupili i predstavnici Finske, Grčke, Moldavije, Mađarske, Hrvatske, Holandije, Jermenije, San Marina, Rusije, Češke, Kipra, Austrije, Estonije, Azerbejdžana, Islanda, Bosne i Hercegovine i Malta.

Pripreme za večerašnje polufinale Eurosonga (Foto: RTCG)Pripreme za večerašnje polufinale Eurosonga (Foto: RTCG)

Drugo polufinale održaće se 12. maja, a finale dva dana kasnije.

Novi sistem glasanja

Od ove godine profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodijeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pjesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo petočlanog žirija.

Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova, što će dovesti do kulminacije napetosti i uzbuđenja.

Za one koji bi željeli da znaju kako je njihova zemlja glasala, svi glasovi – i publike i žirija, biće dostupne poslije takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

Naši predstavnici zadovoljni odrađenim probama

“Do sada, imali smo dvije probe i obje su protekle bolje nego što smo očekivali. Takođe, imali smo i tri promotivna koncerta, a jedan od njih bio je na glavnom Gradskom trgu, koji je bio prepun”, kazao je gitarista Marko Pešić i dodao da ne osjećaju pritisak jer su sigurni u sebe.

On je ranije najavio da će njihov nastup biti dinamičan.

“Svjetla na bini će pratiti našu energiju. Biće zaista jedinstveno i nešto drugačije. Ako ne možete da istrpite svjetlosne efekte, ne gledajte naš nastup. Treba će vam naočare za sunce dok mi budemo na sceni”, poručio je Pešić. (Portal RTCG)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com