Ovo može samo majka: Sin je godinama ignorisao, ona mu je uzvratila veličanstveno - Volim Podgoricu

Ovo može samo majka: Sin je godinama ignorisao, ona mu je uzvratila veličanstveno

Mladi režiser Čarls Frenk s godinama se sve više udaljavao od svoje porodice, a posebno od majke. Nije bilo nikakvog posebnog razloga, jednostavno je život uradio svoje, i njeni telefonski pozivi su uvijek završavali na govornoj pošti, a želja da vidi svog sina bivala je iz dana u dan neuslišena. A onda je Čarls naliteo na porodični video koji je sve promjenio.
– Zanimljivo je da se nikad nismo posvađali. Jednostavno sam se odselio u 18. godini  i bio sam toliko fokusiran na karijeru i građenje svog doma, da sam se skroz udaljio od nje – priča mladi režiser.

A onda je jednog dana Čarlsa mama zamolila da joj pomogne da stare porodične video snimke prebaci na kompjuter sa kaseta. Imao je 21 godinu i bio je zapanjen kada je shvatio da je njegova majka prethodne dvije decenije marljivo belježila razvoj svog sina. Čitavih 20 sati materijala, na kojima je majka zabilježila kako sin prvi put sjeda na bicikl, kako se sa tatom igra u dvorištu, kako se šeta peščanom plažom, svira gitaru…

Čarls pojma nije imao da je majka sačuvala ove uspomene. I tada je, obuzet emocijama, rešio da odsluša sve poruke koje su mu mjesecima bile na govornoj pošti. Čitavih 38 poruka, mahom od njegove majke Don. Neke su slatke i naivne (videla je majicu u prodavnici i baš misli da bi se njemu dopala) a neke su tužne i potresne (rekla mu je da joj “nedostaje njen sin” nakon što joj nedeljama nije uzvraćao pozive).

I tada je, slušajući te poruke i gledajući svoje djetinjstvno, shvatio veliku istinu.

– Poruke u govornoj pošti i kućni snimci pokazali su mi koliko me je moja majka voljela i podržavala tokom godina. Njena ljubav je i danas podjednako jaka kao i kada sam imao pet godina… Čak i pored toga što sam je ignorisao. Tome se zaista divim. Davati, a ne očekivati ništa zauzvrat je najplemenitija stvar koju neko može da uradi – kaže Čarls.

Kako bi se na neki način odužio mami, Čarls je napravio video koji se sastoji od svih kućnih snimaka, a u pozadini se sve vreme čuju majčine poruke.

Spremite maramice, a onda pozovite mamu i recite joj da je volite!

 

2 komentara

  1. The vacation trades offered are evaluated a variety of in the chosen and simply good value all around the world. Those hostels are normally based towards households which you’ll find accented via charming shores promoting crystal-clear fishing holes, concurrent of one’s Ocean. Hotels Discounts

  2. Hi there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com